Succesul unui adolescent român în Italia: „Un elev cu performanțe academice remarcabile”

Ionel Cosmin Sion, elev în clasa a XI-a, profil științe aplicate, la Liceul Științific „Francesco Crispi” din localitatea italiană Ribera, regiunea Sicilia, a fost declarat câștigător al celei de-a șaptea burse de studiu Intercultura-ILSO, în valoare de 6000 de euro.

Această bursă, oferită de familia Sarullo, îi va permite să studieze un an în Brazilia, menționează publicația Ripost.

Ceremonia de premiere a avut loc în aula magna a liceului, în prezența colegilor, familiilor, și a unor voluntari de la Intercultura.

IMG-20240519-WA0010
Ionel Cosmin Sion, la ceremonia de premiere. Sursa foto: Ripost

Vincenzo Sarullo, reprezentant al familiei donatoare, a anunțat cu această ocazie și acordarea unei a opta burse pentru anul școlar 2025-2026.

Ionel Cosmin Sion, de origine română, locuiește în Italia de la vârsta de 4 ani, împreună cu părinții săi și sora mai mică. Ionel, împreună cu familia sa, se întoarce des în România pentru a-și vizita rudele, menționează sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cadrul evenimentului, au fost premiați și alți trei elevi ai liceului care au câștigat concursul Intercultura și vor studia în străinătate în anul următor. Anna Bivona va merge în Statele Unite, iar Clarissa Catanzaro și Ingrid Guida vor studia în Argentina.

Directorul școlii, Rosaria Provenzano, primarul orașului Ribera, Matteo Ruvolo, și reprezentanții Intercultura, Clelia Scalisi și Dominique Adelaide, au subliniat în discursurile lor importanța experienței de a trăi și studia în străinătate.

Aceasta nu doar că promovează creșterea culturală a elevilor, dar le și sporește încrederea în sine și abilitățile de comunicare și interacțiune.

Ionel Cosmin Sion, „un elev cu performanțe academice remarcabile”, cum este numit de profesorii săi, visează să devină medic și este pasionat de științe.

Pe lângă studii, el practică boxul și se ocupă cu gătitul. Decizia de a participa la acest program de studiu în străinătate a fost motivată de dorința de a cunoaște oameni și culturi noi, de a învăța o nouă limbă și de a se dezvolta personal.

În trecut, bursele Intercultura-ILSO au fost câștigate de elevi care au studiat în diverse țări: Sofia Sferra în Portugalia (2017), Elisa Gambino în Argentina (2018), Michele Quartararo în Costa Rica (2019), Maria Vacante în Portugalia (2021), Giovanni Gambino în Polonia (2022) și Aurora Aquè în Argentina (2023).

Această bursă continuă să deschidă noi orizonturi pentru tinerii din Ribera, oferindu-le oportunitatea de a-și extinde orizonturile culturale și educaționale într-un mod unic și valoros.