Surpriză neplăcută pentru doi români din Italia, apartamentul le-a fost jefuit de hoți în timp ce erau plecați în concediu

Luna august este perioada concediilor de odihnă și pentru românii din Italia, care în mare parte își părăsesc locuințele pentru a merge în vacanță. Problema este că hoții știu asta și profită din plin de lipsa proprietarilor pentru a intra în apartamente și a-și însuși bunurile de valoare. Cu o astfel de surpriză, extrem de neplăcută, s-au confruntat recent doi români din Udine care au fost plecați în concediu, în România.

Iată ce ne-au povestit într-un email sosit pe adresa redacției noastre:

„Mă numesc Theodora-Maria, sunt din Timișoara, dar locuiesc la Udine împreună cu logodnicul meu, Valentin Alexandru. Ieri, 29 august 2021, ne-am întors acasă, la Udine, din concediu de la Timișoara unde am stat 3 săptămâni, din data de 6 august. Noi suntem proprietarii unui apartament la Udine pe care l-am găsit spart si jefuit de către hoți, ni s-a furat aur de 80 de grame care pentru noi avea o valoare sentimentală și banii părinților mei, 6 000 de euro, cu care trebuia să le cumpăr o mașină. Ne-au mai fost furate electrocasnice, telefoane, parfumuri. Vreau să știe și alți români ce se întâmplă când pleci în concediu și casa rămâne goală”, ne-a transmis cititoarea noastră.

Pe lângă pagube, proprietarii care sunt călcați de hoți înfruntă și un factor psihologic: acela de a trăi cu teama că experiența s-ar putea repeta, dar și cu faptul că cineva le-a invadat intimitatea.

Ce poți face ca să împiedicați spargerea locuinței de către hoți:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • Nu publicați pe rețelele sociale intenția de a pleca în vacanță, cu atât mai puțin videoclipuri care ar putea afișa detalii despre vulnerabilitățile proprietății;
  • Rugați-i pe vecini să vă ridice corespondența, astfel încât să nu se acumuleze și să se vadă că nu este nimeni acasă;
  • Depozitați orice obiecte de valoare într-un seif;
  • Instalați o alarmă anti-efracție;
  • Închideți ușile și geamurile în mod corespunzător și dacă puteți, puneți bare sau jaluzele de protecție la geamuri.
@rotalianul