SUV cu explozibil în interior depistat la ieșire din Italia, evacuate toate clădirile pe o rază de 500 de metri

Alarmă la granița dintre Italia și Elveția, scrie ziarul Il Messaggero, unde forțele de ordine au depistat un SUV în care au găsit material exploziv, în apropierea punctului de trecere Stabio de lângă Gaggiolo, provincia Varese. Autoritățile au decis evacuarea tuturor clădirilor din zonă pe o rază de 500 de metri.

Autovehiculul călătorea spre Elveția când a fost oprit de agenții vamali pentru un control de rutină. La volanul mașinii se afla un cetățean italian, iar în interiorul autoturismului forțele de ordine au găsit material exploziv.

La fața locului a fost solicitată imediat intervenția Poliției cu o echipă de geniști de la Malpensa care face tot posibilul pentru a evita o explozie de proporții. Între timp, autoritățile italiene, precum și cele elvețiene, au dat ordin să fie evacuate toate clădirile din zonă pe o rază de jumătate de kilometru.

„Ca urmare a unei operațiuni de poliție, punctul vamal Stabio (atât comercial, cât și turistic) este închis în ambele sensuri. Zona afectată se extinde pe o rază de aproximativ 500 de metri începând de la trecerea frontierei”, a anunțat partea elvețiană prin sistemul AlertSwiss.

Șoferul SUV-ului a fost pus sub anchetă, mai precizează sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol