Tânăr din Italia, i-a administrat pe ascuns somnifere tatălui său pentru a se culca cu mama vitregă

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, rezident în localitatea italiană Lugo din provincia Ravenna, în regiunea Emilia Romagna, a fost condamnat la trei ani de închisoare de judecătoarea Antonella Guidomei, pentru fapte petrecute la data de 16 iulie 2019.

În complicitate cu mama sa vitregă, o femeie de 46 de ani din localitatea Cecina, provincia Livorno, tânărul i-a administrat tatălui său benzodiazepină, un medicamente psihotrop, pentru a-l adormi, fapt ce a dus la căderea și rănirea acestuia.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, cei doi au recurs la acest gest pentru a putea avea raporturi intime fără a fi deranjați de tatăl bărbatului de 25 de ani.

Femeia, care fusese acuzată anterior de calomnie, a fost condamnată și ea recent, în urma unui acord cu Parchetul, pentru aceleași fapte.

Tânărul, care este de origine străină, împreună cu soția tatălui său, a pus sedativul în băutura acestuia din urmă, ceea ce a provocat probleme serioase de sănătate, inclusiv „diplopie” – o afectare a vederii care a făcut victima să se dezechilibreze și să cadă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ca urmare, bărbatul a suferit leziuni ce au necesitat îngrijiri medicale de 20 de zile, iar fiul său a fost găsit vinovat astfel de vătămare corporală gravă.

La procesul de la Ravenna, finalizat marți, 12 decembrie 2023, s-au prezentat ca părți civile tatăl tânărului, precum și fratele inculpatului, reprezentați de avocatul Giacomo Foschini.

Fratele tânărului a fost și el victima abuzurilor fizice și psihologice din partea bărbatului de 25 de ani, incluzând pumni, șuturi și alte forme de violență, impuse de acesta din urmă.

Avocatul inculpatului, Nicola Casadio, a negat toate acuzațiile și a anunțat că va face apel la Curtea din Bologna.

Între timp, tânărul condamnat este obligat să plătească o sumă despăgubire provizorie de 7.000 de euro către cele două părți civile.

@rotalianul