Tânăr din Italia mort la numai 18 ani în urma unei toxiinfecții alimentare

Un tânăr italian în vârstă de numai 18 ani a murit în urma unei infecții fulminante cu Escherichia coli (E.coli), o bacterie pe care a asimilat-o mâncând ceva contaminat sau/și crud. Procuratura din Trento a deschis o anchetă în acest caz, informează Fanpage.

Paolo Rizzolli era domiciliat în Lavis, provincia Trento. El a murit la spitalul Santa Chiara din Trento, după ce s-a simțit rău la întoarcerea dintr-o vacanță la mare, în Salento (Puglia). Totul s-a întâmplat în mai puțin de o săptămână.

Nu numai Paolo s-a simțit rău, ci și prietenul său, care însă a fost mai norocos și a făcut o formă ușoară a infecției, cu dureri de cap și abdominale. Cei doi au început să se simtă rău după ce ar fi mâncat un pilaf de orez cu fructe de mare și anumite tipuri de brânzeturi.

Potrivit testelor efectuate de medici, tânărul în vârstă de 18 ani a fost ucis de Escherichia coli (E.coli) o bacterie care se găsește în intestinul oamenilor și al animalelor. Cele mai multe tipuri de bacterii E. coli sunt inofensive, unele dintre acestea însă pot provoca infecții intestinale sau urinare grave.

Simptomele infecției intestinale includ diaree, durere abdominală și febră. Cazurile mai severe pot duce la diaree sângeroasă, deshidratare sau chiar insuficiență renală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Persoanele cu sistem imunitar slăbit, femeile însărcinate, copiii mici și adulții în vârstă prezintă un risc crescut de a dezvolta aceste complicații.

Majoritatea infecțiilor intestinale sunt cauzate de alimente sau apă contaminate. Pregătirea adecvată a alimentelor și igiena bună pot scădea foarte mult șansele de a dezvolta o infecție intestinală.

În Italia, în ultimele luni s-au înregistrat mai multe cazuri de listerioză, o boală alimentară infecțioasă cauzată de bacteria Listeria monocytogenes care intră în organismul uman prin inhalare sau prin ingestia de alimente contaminate: lapte crud, brânzeturi făcute cu lapte crud, în speciale brânzeturile moi, carne crudă sau insuficient gătită, vegetale crude, mezeluri. Mai multe informații puteți citi în articolul: Italia: 3 morți și 66 de persoane internate în spital din cauza unei bacterii prezentă în crenvurști.

Distribuie acest articol