Un tânăr din Italia s-a sinucis pentru că femeia cu care se iubea pe internet de un an nu voia să se întâlnească cu el

Peste 8.000 de mesaje schimbate pe internet timp de un an, în unele zile conversațiile durând chiar și 17 ore, este tot ce mai rămas dintr-o relație amoroasă pe care un bărbat din Forlì, provincia Forlì-Cesena din Emilia-Romagna, credea că o are cu o frumoasă femeie pe nume Irene Martini, dintr-o localitate învecinată, Forlimpopoli.

Cei doi nu s-au văzut niciodată, dar timp de un an de zile au discutat pe internet, prin chat, iar tânărul s-a îndrăgostit nebunește de Irene – dragoste aparent împărtășită și de ea – și își dorea foarte mult să o întâlnească.

Cu toate acestea, femeia refuza mereu să se vadă cu iubitul ei virtual, lucru care l-a dus pe acesta din urmă într-o stare depresivă tot mai adâncă și l-a împins în final spre sinucidere.

Dramatica poveste a fost prezentată recent la emisiunea italiană „Le Iene”, de pe canalul Italia 1, și îl are ca protagonist pe Daniele, un tânăr de 24 de ani din localitatea menționată mai sus, care lucra în firma de construcții a tatălui său.

Viața socială a bărbatului lăsa foarte mult de dorit, au descoperit jurnaliștii italieni, motiv pentru care acesta s-a orientat mai mult spre relațiile începute online și așa a ajuns s-o cunoască pe Irene Martini, o tânără foarte frumoasă din Forlimpopoli.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi au discutat prin intermediul chatului timp de un an de zile, iar Daniele s-a îndrăgostit în mod incurabil de Irene, sentiment pe care și ea se pare că îl împărtășea față de el.

De fiecare dată însă când tânărul de 24 de ani îi propunea iubitei sale virtuale să se întâlnească, aceasta găsea tot felul de scuze pentru a-l respinge, lucru care în cele din urmă a început să trezească suspiciuni din partea lui Daniele.

Suspiciunile s-au transformat în curând în frustrare, pentru că bărbatul simțea că femeia își bate joc de el, iar ulterior Daniele a intrat într-o depresie adâncă.

Astfel, el a amenințat de mai multe ori că se va sinucide dacă Irene nu se va întâlni cu el, însă femeia n-a vrut să cedeze nicicum.

La data de 23 septembrie 2021, părinții lui Daniele l-au găsit spânzurat în casa lor din Forlì și durerea le-a fost enormă, mai ales că ei nu știau nimic despre relația virtuală pe care fiul lor o avea de circa un an de zile cu Irene Martini.

Când au descoperit mesajele de pe telefonul fiului lor cu femeia din Forlimpopoli, părinții tânărului au vrut să descopere neapărat cine se ascunde în spatele acelui profil online și în scurt timp au aflat că, de fapt, Irene era un bărbat de 64 de ani și nu tânăra frumoasă care apărea în poze.

Bărbatul de 64 de ani din Forlimpopoli, care se dădea drept „Irene Martini”, abordat de Matteo Viviani de la Le Iene.

Pozele folosite de bărbat în profilul său aparțineau unei fotomodele și, mai mult, acesta mai avea un alt profil fals, tot de femeie, cu numele „Claudia”, pe care-l folosea pentru a-l face pe Daniele să mărturisească tot ce simțea pentru „Irene”.

Părinții tânărului care s-a sinucis spun că acesta ar fi fost supus unei torturi psihologice din partea bărbatului de 64 de ani formată dintr-un mix de cuvinte dulci și agresive, dar și din momente virtuale intime urmate apoi de perioade lungi de tăcere, care-l măcinau pe tânărul de 24 de ani.

Teoria părinților este confirmată și de părerea unui expert consultat de cei de la Le Iene, care spune că acest tip de tortură este asemănător cu cel aplicat adesea de soții care-și maltratează soțiile, iar acestea din urmă pur și simplu nu au puterea de a întrerupe relația și a merge mai departe.

Părinții lui Daniele, asistați de avocata Sabrina Mancini, au decis să-l dea în judecată pe bărbatul de 64 de ani, fapta sa fiind încadrată la „moarte ca urmare a unei alte infracțiuni”.

La finalizarea investigațiilor însă, Parchetul din Forlì a decis să claseze cazul cu această acuzație. Bărbatul care s-a dat drept Irene Martini urmează să fie judecat oricum însă, dar numai pentru substituire de persoană.

Părinții tânărului care s-a sinucis au contestat decizia de clasare a cazului și așteaptă ca în următoarele luni să fie fixată o audiență.

Între timp, reporterul Le Iene, Matteo Viviani, s-a dus să-l caute pe bărbatul de 64 de ani care se dădea drept frumoasa iubită a lui Daniele, iar acesta s-a justificat spunând că „dacă avea probleme la cap, nu e vina mea” și că a fost „doar o glumă care a durat foarte mult”.