Tânăr italian de 27 de ani își otrăvește întreaga familie: „Am vrut să-i pedepsesc pe necurați!”

Carabinierii din Desio și Nova Milanese, în provincia Milano, au arestat un bărbat italian în vârstă de 27 de ani pentru otrăvirea bunicilor săi și a unei mătuși și pentru tentativa de ucidere a altor 5 membri ai familiei sale. Toate crimele au fost premeditate, în pivnița sa au fost găsite alte rezerve de taliu, un metal otrăvitor cumpărat de la o companie din Padova, cu care și-a ucis familiarii. Anchetatorii au declarat: „Intenționa să-și extermine toată familia, prin arestarea sa evităm alte decese.”

Inițial se gândise la arsenic dar era prea complicat și astfel a optat pentru taliu, o otravă mortală pentru șobolani, care nu are miros și gust, pentru a-și ucide toți familiarii. Punea otrava în ceaiul și alimentele pe care mama sa, care habar nu avea de ceea ce se întâmpla, le prepara pentru bunici și pentru alte rude.

Rezervele de taliu găsite în pivnița bărbatului. În stânga sus, victimele acestuia

Așa și-a ucis bunicii de pe tată și o mătușă, Mattia Del Zotto, 27 anni, care s-a dat de gol cu un email pe care nu l-a eliminat din schițele computerului său către compania furnizoare de taliu și de GPS-ul telefonului celular când Mattia mergea la Padova să mai cumpere otravă. „Nu veți ști niciodată de ce am făcut-o cu adevărat” delară pentru anchetatori dar mama sa spune că fiul ei făcea parte dintr-o sectă religioasă care urma o dogmă extrem de ciudată. Carabinierilor care l-au interogat, Mattia Del Zotto a afirmat că începuse un proces de convertire la iudaism cu trei ani în urmă. Parola calculatorului său care a fost sechestrat de anchetatori era „gloriosoDIO”.

Victimele: mătușa, bunicul și bunica, otrăviți cu taliu

Mattia Del Zotto este acuzat de uciderea bunicului său în vârstă de 94 de ani, a bunicii de 83 de ani și a unei mătuși de 67 de ani. În spital rămân internate alte două persoane, printre care și badanta bunicilor săi.(ilmessaggero.it).

Taliul este un metal moale, alb-albăstrui, cu diferite întrebuințări.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Este folosit ca sulfat de taliu – o otravă mortală pentru șobolani. Nu are miros și gust, este mixat cu amidon, zahăr, glicerină și apă și pus la locuri potrivite. Mai este folosit la confecționarea sticlei optice, care permite razelor infra-roșii să treacă prin ea, la confecționarea semiconductoarelor și într-o formă de aliaj cu mercurul pentru a umple termometre de joasă temperatură. Taliul poate fi înghițit foarte ușor și de către persoane din cauză că nu are nici gust, nici miros, omul nu simte că îl înghite sau inspiră.

Poate dăuna foarte grav organismului omenesc peste câteva zile de la înghițirea Taliului apar semne aproximativ asemănătoare cu cele ale gripei însă se agravează și amorțesc mâinile și picioarele apoi apare o durere insuportabilă. Intoxicarea cu această substanță duce la deces.