Tânăr italian în delir, ucide un biciclist și fură trei mașini printre care și cea a unei românce. „M-a amenințat că are o armă”

Un tânăr în vârstă de 19 ani, Steve Quintino, domiciliat în localitatea Vallà di Riese, a semănat panică vineri dimineață, 30 septembrie, în provincia Treviso, după ce a furat trei mașini, a avariat mai multe autoturisme și a ucis un biciclist în vârstă de 67 de ani sub ochii soției. Una dintre autoturismele furate de băiat era a unei românce în vârstă de 50 de ani, menționează Il Gazzettino.

Trei jafuri, un accident mortal și mai multe mașini avariate în patru sate, acesta este bilanțul nebuniei care l-a cuprins pe Steve Quintino care, atunci când în sfârșit a fost reținut de carabinieri a strigat că „Vreau sa salvez lumea!”

Doi carabinieri răniți au fost cei care au pus capăt valului de nebunie și moarte pe care băiatul l-a semănat în provincia Treviso. După ce mașina în care se aflau a intrat în coliziune cu cea a băiatului și s-a răsturnat, au reușit să iasă și, în cele din urmă, să-l imobilizeze pe tânărul ucigaș.

Delirul lui Steve Quintino, lucrător la Pastificio Zara,a început la scurt timp după ora 9 dimineața. La ora 6, după tura de noapte, s-a întors acasă, în Vallà di Riese, dar în loc să se odihnească a ieșit din nou pe stradă, unde a agresat o pensionară în vârstă de 80 de ani și i-a furat mașina. „M-a amenințat și m-a scos cu forța din mașină, apoi s-a urcat la volan și a plecat”, a povestit femeia anchetatorilor.

Steve Quintino nu avea permis de conducere și nu știa să conducă. La 112 au început să sosească tot mai multe apeluri de la oamenii care raportau o mașină Honda Civic, de culoare albă, scăpată de sub control, care mergea în zig-zag, lovea semnele de circulație și se urca pe trotuar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Peste puțin, tânărul a ieșit cu mașina respectivă de pe carosabil, a oprit și coborât, dar după câțiva pași a comis un al doilea jaf. De această dată a atacat o femeie de 47 de ani pe care a obligat-o să-i dea cheile de la mașină, un Audi A4 break. A parcurs aproximativ 8 kilometri, până când în fața lui au apărut Mario Piva, 67 de ani, și soția acestuia, ambii pe biciclete, unul lângă altul. L-a lovit cu mașina pe Mario, care a murit sub ochii soției sale. Steve a încercat atunci să dea peste o altă persoană, care i-a făcut semne disperate să oprească, dar el și-a continuat cursa nebună. În continuare, a lovit un camion și trei mașini oprite la semafor.

A abandonat și a doua mașină furată și de această dată și-a îndreptat atenția spre un autoturism Ford KA, al unei românce în vârstă de 50 de ani, precizează sursa citată. „Mi-a făcut semn că are un pistol și mi-a zis să cobor din mașină”, a povestit femeia.

O patrulă de carabinieri l-a interceptat la Onè di Fonte. Militarii, pentru a-l bloca, au așezat mașina lor de-a latul străzii, dar în loc să frâneze tânărul a intrat în ea, frontal. Mașina carabinierilor s-a răsturnat de trei ori înainte de a se opri. Cei doi carabinieri din interior scapă nevătămați, reușesc să iasă din mașină și să-l prindă pe Steve Quintino care a suferit răni ușoare în urma impactului.

Arestarea tânărului nu a fost una ușoară, el s-a opus vehement, strigând că nu a vrut altceva decât să salveze lumea. A fost sedat și transferat la spitalul Castelfranco, de unde va fi dus la închisoare din Treviso. Steve Quentin are doi frați mai mari, o mamă, un tată vitreg și un tată biologic care nu a făcut niciodată parte din viața lui. În cazierul său figurează un dosar penal pentru furt și daune. „Pentru ceea ce a făcut sper că îi vor da închisoare pe viață”, a spus tatăl băiatului.

- Continuarea după publicitate -

 

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20