Tânăr italo-român, cu o afacere de succes în România: „O țară frumoasă, care începe să fie vizitată de străini”

În agitația urbană a Iașului, un tânăr antreprenor italo-român își face loc în peisajul culinar local, aducând un suflu nou cu un concept de food truck care pune la dispoziția consumatorilor pizza și sandvișuri cu ingrediente autentice aduse din Italia.

Michelle Tollin, în vârstă de 25 de ani, născut din tată italian și mamă româncă, este spiritul creativ din spatele brandului Miki Crunch, o afacere care îmbină pasiunea pentru bucătăria italiană cu dorința de a oferi ieșenilor gusturi autentice la prețuri accesibile.

Captură de ecran 2024-02-01 125249
Michelle Tollin. Sursa foto: BZI

Michelle Tollin a venit prima dată în Iași când avea 14 ani, menționează BZI

Tatăl italian și mama româncă au deschis restaurantul „Romeo și Julieta” în Iași, unul dintre puținele locuri cu specific italian din oraș, punând bazele unei tradiții de familie în domeniul culinar.

photo_2024-02-01_12-52-22
Restaurant – pizzerie „La casa di Romeo e Giulietta” – Iași. Sursa foto: BZI

După finalizarea liceului în Iași, Michelle a ales să își continue studiile în străinătate, urmând cursuri la Milano, Roma și, în final, la prestigioasa universitate Oxford din Anglia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Experiența internațională și dorința de a învăța mai mult despre lumea afacerilor l-au pregătit pe Michelle pentru pasul următor în cariera sa.

În acea perioadă, când eram la finalul studiilor, venise pandemia, iar atunci am decis să mă întorc în Iași. M-am acomodat foarte bine și pot să spun că pentru mine Iașul e acasă. Îmi este foarte bine aici, de aceea am rămas”, povestește Michelle Tollin, antreprenor din Iași.

Pandemia de COVID-19 a accelerat decizia lui Michelle de a se întoarce în Iași, oraș pe care îl consideră acum acasă

Aici, inspirat de moștenirea familială și de dorința de a-și pune amprenta personală pe scena culinară locală, a deschis Miki Crunch. Food truck-ul, situat în cartierul Tătărași, a devenit rapid popular printre ieșeni, oferind sandvișuri și pizza la prețuri care variază între 14 și 17 lei.

Chiar dacă aducerea ingredientelor din Italia presupune costuri suplimentare, Michelle insistă să mențină prețurile accesibile pentru a satisface toate gusturile și buzunarele.

Michelle Tollin nu doar că a reușit să creeze o afacere de succes, dar este și un promotor activ al României, apreciind frumusețile naturale și culturale ale țării.

Experiențele sale de călătorie în locuri precum Cheile Bicazului și Transfăgărășan, împărtășite cu prieteni și rude din Italia și din alte țări, subliniază convingerea sa că România devine o destinație tot mai căutată de străini.

„România este o țară frumoasă, care începe să fie vizitată de străini. Eu am fost la Cheile Bicazului, pe Transfăgărășan, am prieteni, rude din Italia care vin aici în vizită, dar și din alte țări. Vara trecută, când au fost evenimente, Turneul de Tenis, au venit mulți străini la noi la restaurant. Acum există internetul și mulți vloggeri promovează Iașul.

Este un vlogger italian care știe mai multe despre Iași decât știu eu (n.r. – râde). Eu am făcut un curs de marketing online și am învățat să postez filmulețe pe TikTok pentru că, acum, rețelele sociale sunt o metodă de promovare”, mai povestește Michelle Tollin.

De asemenea, Michelle utilizează rețelele sociale și cunoștințele dobândite în marketing online pentru a promova atât afacerea sa, cât și orașul Iași, demonstrând că pasiunea și inovația pot transforma tradiția într-o poveste de succes contemporană.