Tânăr moldovean din Italia mort în urma unui grav accident rutier. O româncă a ajuns în stare critică la spital

Un tragic accident rutier petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică pe Strada Provincială 11, situată în provincia italiană Brescia din Lombardia, pe teritoriul localității Desenzano del Garda, a dus la moartea unui tânăr de naționalitate moldoveană, iar o femeie de cetățenie română, care se afla în aceeași mașină, a ajuns în stare foarte gravă la spital.

Din primele informații reiese că bărbatul moldovean – Dumitru Goia, în vârstă de 24 de ani și rezident la Modena (Emilia-Romagna) – împrumutase mașina, o Opel Corsa, de la un prieten pentru a vizita o prietenă din provincia Brescia, o româncă în vârstă de 26 de ani.

Cei doi se aflau împreună în mașină, în jur de miezul nopții de sâmbătă, și circulau pe SP11. La un moment dat însă, în dreptul kilometrului 233, în direcția spre Brescia, Dumitru ar fi pierdut controlul autovehiculului și a intrat pe sensul opus de mers.

Chiar în acea clipă se apropia de ei, din față, un autoturism Audi la bordul căruia se aflau două cupluri cu vârste cuprinse între 50 și 54 de ani, iar impactul între cele două mașini a fost inevitabil și foarte puternic.

Dumitru Goia și-a pierdut astfel viața pe loc, în timp ce tânăra româncă de pe locul pasagerului a fost grav rănită și a rămas blocată între fiarele contorsionate ale mașinii Opel Corsa, pe care o puteți vedea în imaginea de mai jos.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Imagine de la locul dramaticului accident. Foto: Giornale di Brescia

La fața locului au intervenit în scurt timp mai multe ambulanțe, dar și echipa pentru descarcerări a pompierilor care au extras-o pe conaționala noastră din mașină, aceasta fiind preluată apoi de ambulanță și transportată la spitalul din Brescia.

Tânăra de 26 de ani se află în stare foarte gravă, iar medicii se mențin rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire, informează publicația Gazzetta di Modena. Pentru tânărul moldovean, în schimb, paramedicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Persoanele aflate în mașina Audi au scăpat cu câteva răni ușoare numai, mai precizează sursa citată.

Agenții de la Poliția Stradală din Desenzano del Garda au deschis o anchetă pentru a descoperi cu exactitate dinamica accidentului și ce anume a dus la provocarea acestei tragedii.