Tânăr muncitor român din Italia, ucis de o mașină în timp ce tăia iarba pe marginea drumului. Avea numai 23 de ani

ACTUALIZARE 6 IUNIE 2023, ORA 21:00: Potrivit publicației Corato Viva, Gabriel Aurelian Petrescu avea 22 de ani și era rezident cu familia sa de ani de zile în localitatea Corato, provincia italiană Bari din Puglia.

El lucra ca operator de securitate la firma de curățare a drumurilor și semnala vehiculelor care circulau prezența muncitorilor care se ocupau de tăierea ierbii de pe marginile drumului.

Mai multe detalii în articolul de mai jos:

Gabriel, tânărul român ucis de o mașină în Italia. „Era un băiat cu o inimă de aur”

ȘTIREA INIȚIALĂ:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un tânăr muncitor român a murit în urma unui tragic accident de circulație petrecut în această dimineață de marți, 6 iunie 2023, în jurul orei 7:30, pe drumul provincial 231, apropierea localității Terlizzi din provincia italiană Bari (Puglia).

Victima, pe nume Gabriel Aurelian Petrescu și care avea numai 23 de ani, lucra la o companie ce se ocupa cu curățarea străzilor și tăia iarba pe marginea drumului când a fost lovit de un autovehicul.

Potrivit ziarului La Repubblica, la volanul mașinii care l-a lovit pe conaționalul nostru se afla o femeie în vârstă de 45 de ani din localitatea Andria (provincia Barletta-Andria-Trani) care conducea un autoturism Dacia.

WhatsApp-Image-2023-06-06-at-12.09.16-750x375
Mașina condusă de femeia de 45 de ani. Sursă foto: telebari.it

Șoferița, care nu l-a observat pe tânărul muncitor semnalizând activitatea în curs cu o bandieră, a oprit imediat pentru a-i acorda primul ajutor. Din păcate, la sosirea ambulanței, paramedicii nu au putut decât să confirme decesul lui Gabriel.

Femeia este cercetată acum pentru omucidere stradală și, conform coordonatorului magistrat al Parchetului din Trani, Giovanni Lucio Vaira, ea a afirmat că nu l-a văzut pe tânăr pe drum și a negat că ar fi vorbit la telefon în momentul impactului.

Aceste afirmații vor fi confirmate sau infirmate în urma investigațiilor care vor implica probabil și consultarea unui tehnician.

Trupul neînsuflețit al românului nostru, care trăia în Italia de circa 20 de ani conform sursei citate, se află acum la Institutul de Medicină Legală al spitalului Policlinico di Bari, unde medicul legist Sara Sablone va efectua autopsia.

Reconstituirea exactă a dinamicii accidentului și efectuarea investigațiilor vor fi în sarcina carabinierilor din Molfetta și a personalului SPESAL din cadrul ASL Bari.

Corrado De Benedittis, edilul orașului Corato, unde locuia muncitorul român, a scris pe Facebook: „Să mori la muncă, pe drum, la 23 de ani: o durere imensă, infinită, pentru întregul oraș și o mare furie.”

Emanuele Ronzoni, secretarul sindicatului UIL la nivel național și comisarul extraordinar UIL Puglia, a declarat într-un comunicat de presă:

„O altă viață ruptă, a patra, în numai două săptămâni. Continuăm să numărăm victimele la locul de muncă, în tăcerea asurzitoare a instituțiilor care încă nu au făcut nimic concret pentru a asigura securitatea maximă a lucrătorilor în locurile de muncă”.

Ronzoni solicită „mai multe controale și mai mulți inspectori, respectarea regulilor de securitate, excluderea companiilor care nu respectă standardele de securitate și care nu aplică contractele naționale semnate de sindicatele reprezentative”, precum și „instituirea unei procuraturi speciale în acest domeniu și redeschiderea discuției despre muncile epuizante”.

El se întreabă de asemenea și dacă „această tragedie ar fi putut fi evitată dacă se acorda mai multă atenție la normele de securitate”.