Tânăr muncitor român mort la muncă în Italia. Viața lui Ionuț a fost răpusă de ramura unui copac

Avea numai 28 de ani și toată viața înainte tânărul român care, în după-amiaza zilei de marți, 6 iulie 2021, și-a pierdut viața la locul de muncă într-o pădure din localitatea italiană Tesero, în provincia Trentino.

Potrivit Rai News, conaționalul nostru se numea Ionuț Berta, iar modul în care a murit a fost dramatic.

Din primele informații reiese că Ionuț lucra la pădure și se afla acolo pentru a curăța zona de copacii doborâți de furtuna Vaia, care a lovit provincia Trentino la sfârșitul lunii octombrie de anul trecut.

Aflat pe un teren abrupt, tânărul de 28 de ani a alunecat la un moment dat într-o râpă și a ajuns astfel să fie străpuns, în zona abdomenului, de ramura unui copac.

Colegii săi au solicitat imediat ajutoare medicale și, când salvamontiștii au ajuns la fața locului, Ionuț se afla în stare de inconștiență, mai relatează sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ciuda tentativelor de reanimare din partea echipelor de salvare, viața conaționalului nostru nu a mai putut fi salvată din nefericire.

Corpul neînsuflețit al lucrătorului român a fost transportat apoi cu elicopterul pe câmpul sportiv din localitatea Panchià, de unde a fost preluat apoi de o firmă de pompe funebre.

La locul tragediei au intervenit atât pompierii, cât și forțele de ordine, acestea din urmă pentru a efectua investigațiile de rigoare.

Ionuț Berta era rezident în localitatea Sondrio din Lombardia și lucra pentru o firmă din aceeași regiune care l-a trimis, împreună cu alți colegi, în provincia Trentino pentru a curăța pădurile din zonă.