Un tânăr plecat din România spre Spania cu autocarul a fost arestat de carabinieri odată intrat în Italia

Un tânăr român în vârstă de 24 de ani, care se afla în tranzit prin Italia cu autocarul, a fost pus sub arest duminică, 17 ianuarie 2021, de carabinierii din Aurisina, provincia Trieste. În urma unui control de rutină asupra pasagerilor din autocarul care pornise din România spre Spania, militarii au descoperit că unul dintre aceștia avea un mandat de arestare emis pe numele său.

A plecat cu autocarul din România spre Spania pentru a lucra la cules de căpșuni, scrie TeleFriuli, și probabil nici nu-și imagina că va ajunge la închisoare odată intrat în Italia, unde a trăit mai mulți ani în trecut. Tânărul de 24 de ani a dus o viață de infractor în această țară, ocupându-se în mare parte de jafuri în complicitate cu o altă tânără română.

La un moment dat, însă, s-a întors în România, dar justiția italiană nu a uitat de el și, între timp, a fost condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare pentru unul dintre acele jafuri. Autoritățile italiene au emis un mandat de arestare pe numele tânărului, dar acesta părea de negăsit și carabinierii probabil nici nu visau că va cădea în plasa lor într-un mod atât de întâmplător.

În dimineața zilei de duminică, militarii din Aurisina au oprit autocarul care se îndrepta spre Spania pentru a efectua un control de rutină și, în urma verificării documentului de identitate prezentat de tânărul de 24 de ani, au descoperit că acesta avea o condamnare de executat în această țară. Infractorul a fost încătușat și transportat apoi în penitenciarul din Trieste, mai precizează sursa citată.