Tânăr român dat dispărut în Italia de sora sa, găsit plimbându-se pe șinele de tren în stare de confuzie

Un tânăr român din Italia, în vârstă de 26 de ani și care era dat dispărut de sora sa de câteva zile, a fost găsit în stare de confuzie mergând pe tren în stația din Fontaniva, o localitate din provincia Padova, în regiunea Veneteo.

Alarma a fost declanșată în jurul orei 13:15 de vineri, 20 octombrie 2023, de câțiva călători care așteptau trenul în stație și care au observat că riscul ca bărbatul să fie lovit de un tren era extrem de mare.

Apelul de urgență a fost făcut la numărul verde 800 10 13 18, la centrala de urgențe a Poliției Locale din localitatea Cittadella, informează ziarul Il Gazzettino.

Reacția a fost imediată, cu instrucțiuni de a opri traficul feroviar în ambele direcții, în timp ce o patrulă din localitatea Gazzo s-a deplasat rapid la fața locului.

Un tren care se apropia între timp de stație a fost oprit, după ce mecanicul de locomotivă a observat persoana pe șine.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un alt tren s-a oprit înainte de a intra în stație, după ce mecanicul a fost informat despre situația periculoasă.

În momentul sosirii lor, agenții de poliție au găsit persoana mergând în stare de confuzie pe șine, ca și cum s-ar fi aflat pe un trotuar sau într-o piață.

Ei l-au condus cu calm într-o zonă sigură și l-au liniștit. Bărbatul nu era rănit, dar nu avea asupra sa niciun fel de document de identitate.

Ulterior, a fost transportat la secția de poliție pentru a începe procedura de identificare și s-a constatat astfel că era un cetățean român, în vârstă de 26 de ani, și că sora lui semnalase la autorități dispariția sa cu câteva zile înainte în orașul Vicenza.

Sora a fost contactată apoi de polițiști și a venit să-și ia fratele, exprimându-și gratitudinea față de tot personalul implicat și, în special, pentru sensibilitatea arătată față de fratele ei, care, după cum a spus ea, trece printr-o perioadă dificilă la nivel familial.

Comandantul Poliției Locale, Gledis Sambugaro, a felicitat echipa pentru intervenția delicată care s-a încheiat cu bine.

De asemenea, Trenitalia și personalul său responsabil pentru linia feroviară au răspuns cu promptitudine la incident. Cu toate acestea, traficul feroviar a rămas blocat pentru o oră, ceea ce a avut diverse consecințe.

Autoritățile vor evalua cazul specific pentru a determina dacă vor exista acțiuni legale pentru întreruperea serviciului public.

Cel mai important însă este că tânărul român se află acum din nou cu familia sa, care cu siguranță îi va oferi ajutorul de care, evident, are nevoie.