Tânăr român de 19 ani agresat cu securea în Italia de doi africani

Doi frați de origine africană au fost identificați și arestați de către carabinierii din localitatea italiană Ponte di Piave, provincia Treviso, acuzați fiind că au atacat și rănit cu securea un tânăr român în vârstă de 19 ani.

Potrivit ziarului Il Gazzettino, agresiunea s-a petrecut pe data de 12 august, pe strada din Ponte di Piave unde conaționalul nostru locuiește. Cei doi africani, în vârstă de 29 și 20 de ani și rezidenți și ei în aceeași localitate, au ajuns acolo cu intenția clară de a-l agresa pe tânărul român și, în urma unor discuții aprinse între cei trei, unul dintre cei doi frați a scos o secure.

Românul de 19 ani a fost lovit apoi cu securea de mai multe ori atât la nivelul bustului, cât și în brațe, în timp ce încerca să se apere cu ele, ajungând astfel la un pas de a-și pierde un deget. Strigătele disperate ale băiatului român au atras atenția unor trecători, în ciuda faptului că agresiunea se petrecea într-un loc retras, iar cei doi frați africani au decis în cele din urmă să fugă, lăsând victima într-o baltă de sânge.

Transportat la spital, conaționalul nostru a primit îngrijirile medicale de rigoare, iar medicii i-au dat 20 de zile de concediu medical pentru vindecare. Între timp, carabinierii locali au deschis o anchetă pentru a-i identifica pe cei doi agresori și, după circa 6 săptămâni, au reușit să adune destule dovezi împotriva lor pentru a-i pune sub arest. Unul dintre inculpați, cel de 29 de ani, are și alte antecedente penale.

„Din primele informații reiese că ar fi vorba de un fapt izolat, legat de o divergență între cei trei băieți”, a declarat Paola Roma, primarul localității.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI