Tânăr român mort în Italia la numai 23 de ani. „O duminică tragică, Valentin a fost un băiat deosebit de bun”

Un tânăr de origine română și-a pierdut viața în seara de duminică, 23 mai, într-un grav accident rutier petrecut pe șoseaua care duce de la Cavallermaggiore la Savigliano, în provincia Cuneo, din Piemont, informează La Stampa.

Tragedia s-a petrecut cu puțin înainte de ora 22:30, în dreptul clubului Evita.

Lucian Valentin Bota, în vârstă de numai 23 de ani, rezident la Cavallermaggiore, era la volanul unui autoturism Hyundai care s-a ciocnit cu un Jeep Compass, condus de o femeie de origine filipineză, în vârstă de 53 de ani. În urma impactului, mașina în care se afla băiatul român a luat foc.

La locul accidentului s-au prezentat carabinierii din Cavallermaggiore, pompierii din Saluzzo și echipajul sanitar de la 118 împreună cu voluntarii din Racconigi și Savigliano. Tânărul român a fost scos fără viață dintre resturile mașinii. Femeia de la volanul mașinii Jeep a fost transferată la spitalul din Cuneo, apoi la Torino, în stare gravă.

Șoseaua a fost închisă traficului pentru o lungă perioadă de timp pentru a permite operațiunile de salvare, îngreunate de flăcările care înconjurau autoturismul Hyundai.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Născut în Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, Lucian Valentin Bota locuia de multă vreme în provincia Cuneo. După ce a terminat gimnaziul la școala din Cavallermaggiore, a urmat cursurile Liceului Cnos-FAP din Fossano. Pasionat de sport, făcea parte din echipa de fotbal „Vikings di Cavallermaggiore”, scrie Targatocn.

Primarul din Cavallermaggiore, Davide Sannazzaro, împreună cu întreaga comunitate este alături de familia tânărului român: „Ieri a fost o duminică cu adevărat tragică. Valentin a fost un băiat deosebit de bun și bine integrat în comunitatea noastră. Exprim condoleanțe familiei din partea întregului oraș.”

Distribuie acest articol