Român din Italia dispărut în apele unui râu sub ochii prietenilor săi. Căutat de scafandri

Un tânăr român în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul în Mordano, provincia Bologna, este dat dispărut din seara de sâmbătă, 30 iulie, după ce a fost luat de apele râului Po. Conaționalul nostru era la pescuit împreună cu prietenii săi, care s-au aruncat în apă pentru a-l salva, dar tânărul nu a fost găsit nici până în acest moment, relatează Il Gazzettino.

S-a întâmplat în jurul orei 21:30, în Garofolo, o fracțiune a localității Canaro, din provincia Rovigo. Tânărul sosise împreună cu alți prieteni pentru o partidă de pescuit nocturnă. Nu este clar încă dacă a intrat în apă pentru a face o baie sau dacă, după cum au relatat prietenii săi, se mișca cu undița pentru a găsi un loc mai bun de pescuit. Fapt este că s-a scufundat brusc și nu a mai reapărut la suprafață.

Prietenii au sărit imediat în ajutorul său, dar bărbatul român a fost luat de ape și nu au reușit să-l mai găsească. După ce l-au căutat în zadar, au dat alarma.

La fața locului au sosit carabinierii și scafandrii echipelor de pompieri din Rovigo și din Ferrara. Operațiunile de căutare au continuat pe tot parcursul nopții, în aval, până la Polesella.

În această dimineață s-au adăugat noi echipe, care folosesc ambarcațiuni, precum și un elicopter. S-a înființat, de asemenea, o unitate locală de comandă în zona luncii inundabile. La locul respectiv s-au prezentat primarul din Canaro, Alberto Davì și viceprimarul Pierangelo Pavani. Deocamdată, însă, nici urmă de tânărul român.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI