Tânăr român dispărut în apa adâncă a unui lac din Italia, căutat de ore întregi cu ajutorul scafandrilor

Un tânăr român în vârstă de 26 de ani a dispărut în apele unui lac de pe teritoriul localității italiene Oliveto Lario din provincia Lecco, în cursul după-amiezii de astăzi, 22 iulie 2020, și este de negăsit după mai bine de două ore de căutări disperate din partea pompierilor. Alături de conaționalul nostru se afla un alt cetățean român, în vârstă de 24 de ani, care a fost salvat în ultima clipă de niște trecători.

Din primele informații reiese că tinerii români au închiriat o barcă și au ieșit în largul lacului cu ea, relatează Lecco Notizie. La un moment dat, însă, doi trecători l-au văzut pe tânărul de 24 de ani agitându-se cu disperare în apă și s-au deplasat imediat cu o barcă până în punctul în care se afla pentru a-l salva. Odată scos din apă, tânărul român le-a spus celor doi salvatori ai săi că nu era singur și că prietenul său a dispărut în apa lacului.

Pompierii în căutarea trupului neînsuflețit al tânărului român. Foto: Lecco Notizie

Cele două persoane care l-au salvat pe băiatul român au alertat imediat forțele de ordine și în scurt timp au intervenit mai multe echipe de pompieri la fața locului, acestea începând imediat căutările atât cu barca, cât și cu ajutorul scafandrilor și a unui elicopter. După mai bine de două ore de căutări, însă, tânărul român de 26 de ani este de negăsit încă.

Carabinierii și personalul medical care au intervenit la fața locului. Foto: Lecco Notizie

Având în vedere adâncimea apei din locul în care se presupune că tânărul român s-a înecat, scafandrii vor fi nevoiți să revină mâine pentru ulterioare căutări folosind instrumente speciale pentru astfel de situații. La fața locului au intervenit, de asemenea, atât carabinierii, cât și personal medical cu o ambulanță.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20