Tânăr român, erou în Italia. Împreună cu un italian a salvat de la înec un bătrân de 82 de ani

Pe plajele liniștite de la Porto Recanati, regiunea Marche, o situație de urgență a pus la încercare curajul și spiritul de echipă al unor oameni aparent obișnuiți, relatează Cronache Maceratesi.

Un bărbat în vârstă de 82 de ani, originar din Appignano, dar rezident în Milano, se afla la aproximativ treizeci de metri de țărm când a început să se zbată în apele învolburate, în ciuda faptului că era un înotător experimentat.

Alarma a fost dată rapid, iar primii care au răspuns apelului au fost Stefano Scolastico, un tânăr salvamar de 18 ani și Viorel Balaban, un român de 17 ani, nepotul proprietarului stabilimentului balnear Annito.

photo_2023-08-16_12-25-11
Viorel Balaban, cu tricou albastru, alături de Stefano Scolastico. Împreună, au salvat de la înec un bătrân de 82 de ani. Foto: Cronache Maceratesi

Împreună au pătruns în valuri pentru a ajuta bătrânul în pericol și lor li s-a alăturat un alt bărbat, asistent medical care în trecut a fost și el salvamar.

Luigi Zingaretti a declarat: 

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„M-am apropiat în timp ce salvamarii îi acordau primul ajutor. Am început să colaborez, executând o serie de manevre pentru a-l face pe bărbatul care a riscat să se înece să scuipe apa pe care o băuse și care ajunsese în plămâni. Era multă apă.”

După primul ajutor acordat în mare, bărbatul a fost adus la mal, așteptând ambulanța și personalul medical din Recanati și Civitanova Marche.

„La mal, bărbatul a fost ajutat cu tuburile de oxigen”, a explicat Luigi, iar apoi a fost transportat la spital.

Grație intervenției tempestive a tinerilor Viorel Balaban și Stefano Scolastico, viața sa nu este în pericol.

Distribuie acest articol