Tânăr român găsit înecat în apele unui lac din Italia după 9 zile de căutări

Florin Iancu, tânărul român în vârstă de 26 de ani dispărut în apele unui lac de pe teritoriul localității italiene Oliveto Lario, din provincia Lecco, în după amiaza zilei de 22 iulie, a fost găsit astăzi după nouă zile de căutări. Trupul neînsuflețit era la câteva zeci de metri adâncime și a fost scos la suprafață de pompierii din Lecco cu ajutorul unui robot.

Florin Iancu împreună cu un prieten în vârstă de 24 de ani, tot de origine română, au închiriat o barcă miercuri, 22 iulie și au ieșit în largul lacului numit Lago di Como, în dreptul plajei Onno. La un moment dat, doi trecători l-au văzut pe prietenul lui Florin agitându-se cu disperare în apă. Cei doi trecători s-au deplasat imediat cu o barcă și l-au salvat, iar odată scos din apă băiatul le-a spus că nu era singur și că Florin a dispărut în apa lacului.

La locul incidentului au sosit forțele de ordine și pompierii care au început imediat căutările. Din păcate, apa adâncă a lacului a impus timp îndelungat și instrumente speciale folosite în astfel de situații pentru ca trupul fără viață al lui Florin Iancu să fie găsit și scos la suprafață.