Tânăr român întors din Italia după 12 ani, viitor polițist în România. „Va lupta împotriva violenței din școli”

Milioane de români au plecat din țară în ultimii zeci de ani și mulți dintre ei nu se vor mai întoarce niciodată în mod definitiv pe plaiurile natale. Există însă și cei care după ce și-au atins obiectivele fac cale întoarsă și despre numărul lor nu există statistici oficiale.

Printre cei care au hotărât să revină în România se numără și familia Pașcu din comuna Urecheni, județul Neamț, relatează Ziar Târgu Neamț.

Vlăduț Pașcu are 21 de ani și 12 ani din viața sa și i-a petrecut în Italia. O perioadă importantă de formare a caracterului și personalității sale.

Revenit în țară cu părinții, a terminat liceul și a devenit elev al Școlii de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina.

Vlăduț Pașcu. Sursa foto: IPJ Neamț

Luni, 30 ianuarie, a început cel de-al doilea stagiu de practică în cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Neamț. Practica o va face la Postul de Poliție din Urecheni, localitatea sa de domiciliu, în calitate de elev al Școlii de Poliție din Câmpina.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În Italia a suferit episoade de „bullying” (hărțuire și violență din partea colegilor)

„Ne-a povestit despre clipele mai puțin plăcute, prin care a trecut în timpul celor 12 ani petrecuți alături de părinți, ca elev în afara țării”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, conform sursei citate.

Vlăduț Pașcu „a ales să nu se lase copleșit de experiențele copilăriei și să aducă o schimbare. Profesia de polițist este pentru el o ocazie perfectă pentru a-i ajuta și pe alți copii care devin victime ale bullying-ului… și nu doar pe ei, pe toți membrii comunității unde va fi polițist”, a mai adăugat reprezentantul IPJ Neamț.

30 ianuarie, declarată Ziua internațională a nonviolenței în școală

Data de 30 ianuarie marchează ziua internațională pentru non-violență în școală. Violenţa şcolară este doar una dintre manifestările violenţei cotidiene.

Dezbaterile privind relaţia între conceptul de „drept la siguranţă” şi mediul şcolar au căpătat în Europa o dezvoltare continuă şi constantă.

Odată ce experţii au recunoscut importanţa acestei probleme, mobilizarea şi preocuparea faţă de violenţa în şcoli a devenit, în mod constant, un obiectiv la nivel naţional şi internaţional.