Tânăr român medaliat în Italia cu argint la Campionatul național de lupte libere pentru juniori

Alex Richard Naghi, sportiv de origine română înscris la clubul „Judo Fazi Pesaro Urbino” (Marche), a câștigat medalia de argint la Campionatele Italiene de juniori la lupte libere, categoria 79 de kg, cu 3 victorii și o înfrângere. Alex a devenit astfel vicecampion național la categoria respectivă.

Alex Nardi s-a născut la 25 februarie 2003 și are dublă cetățenie, română și italiană. A câștigat mai multe medalii atât în România, cât și la diferite competiții sportive din Italia.

În anul 2017 a obținut în Italia medalia de argint la Campionatele Italiene Judo pentru începători, în 2018 a câștigat argintul la competiția Trofeo Giano dell’Umbria Cadets, iar în 2019 s-a clasat pe primul loc la Trofeo Citta di Castelfranco Emilia U18. În țară a fost campion național la tineret în anii 2016, 2017 și 2020.

Alex Naghi, vicecampion în Italia la lupte libere, categoria 79 de kg

Clubul „Judo Fazi” se pregătește să participe la finala națională a Campionatelor italiene de judo de la începutul lunii iunie, cu Alex Naghi (categoria 73 kg juniori) și Nicolò Alessandrini (66 kg cadets), un eveniment care marchează reluarea competițiilor oficiale și care va implica doar primele 16 clasate ale Listei naționale de clasament pentru fiecare clasă și categorie de greutate.

Distribuie acest articol