Tânăr român mort în Italia, fratele său în stare gravă la spital. „Doi frați, două vieți lipsite de noroc, au nevoie de fiecare dintre noi!”

Era ora 13:30 de luni, 12 aprilie, când Cristian și Florentin Iacob, doi frați români din Italia în vârstă de 25, respectiv 23 de ani, au suferit un dramatic accident pe strada regională 71 din Toscana, în localitatea Subbiano din provincia Arezzo. În urma impactului cu un alt autoturism, condus de un bărbat italian, Cristian și-a pierdut viața și fratele său a ajuns în stare critică la spital.

Cristian Iacob, mort la numai 26 de ani în Italia

Autoritățile locale au deschis o anchetă pentru a stabili dinamica accidentului și eventuale responsabilități. Mașina în care se aflau cei doi frați români, marca Peugeot, s-a ciocnit frontal cu un Mercedes GLC condus de Roberto Giotti, în vârstă de 73de ani.

La trei zile după accident, Florentin a făcut un apel de pe patul de spital către cei care se aflau în zonă la acea oră pentru a le da mai multe informații polițiștilor despre ce au văzut în momentul în care s-a petrecut accidentul.

„În ziua de 12 aprilie, la ora 13:35/40, am avut un accident violent pe strada 71 în direcția Rassina, în care fratele meu Cristian și-a pierdut viața la numai 25 de ani… în primul moment când am cerut ajutor mi-a apărut în față un bărbat de aproximativ 50 de ani, cam 160 cm înălțime care mi-a dat geanta mea care ajunsese în mijlocul drumului…
Aș dori din toată inima ca această persoană să mă contacteze sau oricine altcineva are informații, fotografii, videoclipuri care mă pot ajuta să clarific tot ce s-a întâmplat în acel moment tragic, vă rog din toată inima să mă ajutați pe mine și familia mea să înțelegem dinamica accidentului și tot ceea ce se poate ști, important sau nu, pentru a înțelege cum s-au petrecut lucrurile… mulțumesc mult tuturor celor care ne vor ajuta în această situație tragică.. Las numărul meu personal sub 3497140473 și cel al familiei mele: 3451420022/3668181366”, a scris Florentin pe pagina sa Facebook.

Între timp, părinții celor doi frați au fost nevoiți să-și îngroape fiul, înmormântarea având loc vineri, 16 aprilie, în localitatea Subbiano. În jurul orei 12:00 din acea zi a fost organizată o slujbă ortodoxă după care cei dragi l-au salutat pe Cristian pentru ultima oară, înainte de a fi dus la cimitir.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Doi frați, două vieți lipsite de noroc, au nevoie de fiecare dintre noi. Vrem să amintim și să onorăm memoria unui prieten, Cristian, care nu a supraviețuit și a părăsit această lume la numai 26 de ani în urma dramaticului accident din Santa Mama (fracțiune a localității Subbiano – n.r.)”, a scris Alexandra Irina Mărăcineanu într-un apel către oamenii cu inimă mare pentru a ajuta familia Iacob să treacă peste această nenorocire.

Prietena celor doi frați a creat o strângere de fonduri pe platforma GoFund Me în speranța că va reuși să adune suma de 10 000 de euro necesară familiei de români pentru a depăși această tragedie măcar din punct de vedere economic. Bani care vor acoperi atât costurile înmormântării pentru Cristian, cât și cele pentru vindecarea fratelui său.

„Fratele, Florentin, 23 de ani, care călătorea cu el (cu Cristian în mașină – n.r.), este internat în stare foarte gravă la spitalul Le Scotte din Siena și va avea nevoie de tratament și de multe luni de reabilitare. Apelăm la generozitatea voastră pentru a-i oferi lui Cristian o înmormântare demnă și fratelui supraviețuit, Florentin, tratamentul și susținerea pe care o merită”, a mai scris Alexandra.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

Persoanele dornice să doneze câtuși de puțin pentru a-i susține pe conaționalii noștri în această perioadă grea din viața lor pot face asta vizitând pagina GoFund Me cu strângerea de fonduri prin intermediul următorului link: https://it.gofundme.com/f/uniti-per-la-famiglia-iacob.