Tânăr român obține cetățenia italiană. Primarul: „Pentru mine a fost italian dintotdeauna”

Un tânăr de origine română din localitatea Candia Canavese (provincia Torino) a obținut în aceste zile cetățenia italiană. Deși născut în Italia, din părinți români, Mattia Ardei a fost nevoit să aștepte împlinirea vârstei de 18 ani pentru a solicita dobândirea cetățeniei italiene. „A fost doar un act birocratic deoarece, din punctul meu de vedere, Mattia a fost italian dintotdeauna”, a declarat primarul localității conform publicației La Sentinella.

În cadrul unei scurte ceremonii, primarul Mario Mottino i-a conferit cetățenia italiană lui Mattia Ardei, elev la Liceul Camillo Olivetti din Ivrea și rezident la Candia Canavese din anul 2009.

Familia Ardei este originară din Bacău. Ajunși cu mulți ani în urmă în Italia, s-au stabilit mai întâi la Torino, unde s-a născut Mattia, apoi s-au mutat la Candia Canavese.

„Mattia și familia lui pentru mine erau deja italieni la momentul sosirii lor aici, în localitatea noastră”, a spus primarul Mottino.

„Însă legea prevede acest pasaj, un act birocratic pe care am vrut totuși să-l subliniez, în aceste zile de război. Un conflict care reprezintă o încercare clară de divizare între națiuni pusă în aplicare de președintele rus Putin, un dictator însetat de sânge. Dimpotrivă, cu toții trebuie să ne simțim cetățeni europeni, inspirați de valorile unirii și solidarității.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul