Tânăr român stabilit în Italia: „Casa mea e aici, nu cred că mă voi întoarce vreodată în România”

De-a lungul vieții, fiecare individ caută un loc în care să se simtă cu adevărat acasă. Pentru Cristian Țapu, acest loc este Italia, țara care l-a adoptat la vârsta de 7 ani, relatează BZI.

Aici a găsit nu doar un stil de viață care i se potrivește perfect, dar și o oportunitate profesională neașteptată: construirea de căi ferate în Europa.

photo_2023-06-05_12-42-54
Cristian Țapu. Sura foto: BZI

„Cuvintele nu sunt suficiente pentru a exprima cât de mult iubesc Italia. Este țara care mi-a dat tot ce aveam nevoie,” mărturisește Cristian, acum în vârstă de 28 de ani, care lucrează pentru o companie italiană specializată în infrastructura căilor ferate.

Cristian, originar din România, a descoperit calea sa profesională în mod surprinzător. Nu a studiat la școală nicio materie legată de transportul feroviar, dar asta nu l-a împiedicat să își găsească locul într-un domeniu atât de specific.

„După ce am terminat liceul, am fost recrutat de o companie privată. Nu aveam habar cum să lucrez la trenuri, însă ei m-au asigurat că mă vor instrui,” își amintește Cristian. Acum, după 7 ani de experiență în acest domeniu, este un specialist recunoscut în domeniu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De la munca noaptea pentru înlocuirea șinelor la călătorii în Austria și Elveția pentru cursuri, Cristian a experimentat toate aspectele acestei meserii. Recent, a ajuns să lucreze chiar în Kosovo. „Văzând atâtea lucruri frumoase în această meserie, îți dai seama că sacrificiile merită,”, mărturisește tânărul.

photo_2023-06-05_12-41-46
Cristian Țapu împreună cu colegii de muncă. Sura foto: BZI

Totuși, cel mai mult apreciază stilul de viață italian. Își vizitează țara natală la câțiva ani, dar în inima lui, acasă este în micul orășel Orvieto din Italia.

„Nu poți să compari viața din Italia cu cea din România. Mentalitățile sunt diferite. În Italia, oamenii se bucură de viață, mâncarea este foarte bună, lumea este relaxată,” explică Cristian.

Deși părinții lui s-au întors în România, Cristian continuă să își construiască viața în Italia. „E frustrant că ar putea fi și în România așa, dar nu înțeleg de ce nu se întâmplă asta,” se confesează Cristian. „Oricum am viața mea aici, nu mă văd vreodată să mă întorc.”

Astfel, pentru Cristian, tânărul născut în România, dar crescut și educat în Italia, viitorul este în țara care l-a adoptat de mic copil și în întreaga Europă unde munca lui este solicitată. Se pregătește acum pentru următoarea sa destinație, cu bagajul plin de experiență și cu inima ancorată în peisajul italian.

Viața lui Cristian Țapu este o îmbinare armonioasă între munca sa pasionantă și dragostea pentru Italia, țara care i-a devenit casă. Iar povestea sa este o mărturie vie a faptului că locul în care te simți acasă nu este neapărat acolo unde te-ai născut, ci acolo unde îți găsești fericirea și împlinirea.

Distribuie acest articol