Tânăr român venit din străinătate, înecat sub ochii prietenilor. Își petrecea concediul în România

Un tânăr român de 19 ani, abia venit din Germania și aflat în vizită la rude, și-a pierdut viața înecându-se în râul Târnava Mică, din județul Mureș. Împreună cu prietenii a decis să se răcorească în râu, deși niciunul dintre ei nu știa să înoate.

„Făcea baie și l-a tras vârtejul jos, la fund”, a povestit un martor la incident citat de Observator. Operațiunile de căutare ale scafandrilor și pompierilor s-au întins pe durata a peste două ore.

„S-au efectuat căutări aproximativ două ore, alături de echipajul de la Salvamont, care a efectuat căutări pe fundul apei”, a declarat Alexandru Ghidiu, ISU Mureș.

photo_2023-07-06_12-32-16

„Vizibilitatea e zero. Abia îţi vezi mâinile. Deci, nu este vizibilitate. Am avut noroc că s-a rezolvat repede. A fost exact acolo unde s-a presupus că o să fie”, a spus Ioan Călușer, de la Salvamont Mureș.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tânărul, originar din localitatea Ţigmandru, a mers în Bălăușeri alături de mai mulți prieteni cu intenția de a se răcori în apele râului. Din păcate, niciunul dintre ei nu știa să înoate și nu l-au putut ajuta atunci când s-a dus la fundul apei.

Unchiul victimei a relatat cu tristețe: „Mi-e nepot. Au venit cu căruța aceea. S-au hotărât ei, tineretul, să facă baie. Și l-a tras curentul”.

Rudele băiatului sunt revoltate. Ele și-au exprimat indignarea față de lipsa măsurilor de prevenție din partea autorităților, care nu au afișat nici măcar o plăcuță de avertizare cu privire la pericolul înotului în acel râu. „Au murit mulți oameni aici, de ce nu se pune interdicție?”

Autoritățile au deschis o anchetă.

Tânărul în vârstă de 19 ani lucra în Germania și sosise în țară sâmbăta trecută. Membrii familiei sale se pregătesc acum de înmormântare.