Un tânăr sacerdot român din Italia în echipa națională de fotbal a preoților

Un tânăr preot român, Iulian Budău, în vârstă de 40 de ani, parohul bisericii San Francesco din Pisa, face parte din echipa națională de fotbal compusă din preoți italieni și străini care reprezintă Italia.

Este oficial, „padre Giuliano” cum îi spun italienii, va intra în „Seleçao Internazionale sacerdoti calcio”, echipă de fotbal alcătuită din preoți italieni și de alte naționalități, toți prezenți pe teritoriul Italiei. Anunțul a fost făcut în cadrul unei bine cunoscute emisiuni de la televiziunea națională, «I Fatti vostri» condusă de Giancarlo Magalli de pe canalul RAI 2.

Iulian Budău a venit în Italia în octombrie 2017 și este preot catolic-franciscan, cu o pasiune înnăscută pentru fotbal, așa după cum el însuși declară: „Cum văd o minge, îmi vine să alerg după ea.” A jucat fotbal de mic copil iar în timpul emisiunii la care a fost prezent joia trecută a și făcut o mică demonstrație, a driblat și a lansat câteva lovituri de minge, spre amuzamentul celor prezenți și al telespectatorilor. „Acum joc ca mijlocaș dar uneori, foarte rar, am stat și în poartă.”

Scopul echipei, care s-a înființat acum 16 ani în urmă și din care face parte și fostul jucător al Fiorentinei, Marco Nappi, este acela de a-i îi ajuta pe cei care au nevoie, participând la evenimente de caritate și solidaritate. Următoarea competiție la care vor fi prezenți preoții-fotbaliști va avea loc la Milano între 23 și 25 iunie.

Echipa, „11 fotbaliști care joacă… dumnezeiește”, după cum se definește, a fost primită anul trecut și binecuvântată de papa Francisc la Vatican, iar acesta a primit tricoul oficial al reprezentanței naționale a sacerdoților.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI