Tânără din Italia, concediată din cauza culorii părului. „Un păr frumos de-ți pierzi capul sau mai bine zis… locul de muncă”

Francesca Sparacino, o tânără în vârstă de 24 de ani, din Granarolo dell’Emilia, acuză faptul că a fost concediată de la un magazin de haine din cauza culorii mov a părului său. Magazinul respinge acuzațiile, susținând că tânăra nu a trecut perioada de probă.

Conform Fanpage, Francesca a publicat însă un mesaj primit pe Whatsapp în care era avertizată să își schimbe culoarea părului, cu o nuanță „mai puțin stridentă” și să se prezinte la serviciu în pantaloni normali sau jeans, dar nu în trening.

photo_2023-05-08_20-03-46

Cu un ton amuzat, dar amar, Francesca Sparacino a publicat pe rețelele de socializare despre concedierea ei pe care o consideră neașteptată și nejustificată.

Ea este consilieră locală în cadrul partidului Rifondazione Comunista din Granarolo dell’Emilia, provincia Bologna, și încearcă să își ascundă furia provocată de o scrisoare de concediere primită în timpul programului de lucru, în fața clienților.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform versiunii sale, acesta este un caz de negare a unui drept și de prejudecată, în timp ce pentru compania Hammersmith Srl, care o angajase pe tânără, motivele sunt legate de nerespectarea perioadei de probă.

Cu o lună în urmă, când a fost angajată la magazinul Suite Benedict din centrul comercial Gran Reno di Casalecchio, i s-a cerut să își schimbe culoarea părului fucsia într-una mai închisă. Francesca a acceptat, deși nu era de acord cu solicitarea, și a ales o nuanță de roz-ciclamen. Cu timpul, culoarea s-a estompat, așa că și-a vopsit părul într-o nuanță mov, culoarea vinetei.

„Niciodată nu m-aș fi gândit că voi pierde locul de muncă din cauza acestei alegeri, ba chiar eram foarte liniștită, deoarece mi s-a cerut să aleg culori închise… Astăzi însă, după ce am discutat din nou despre această alegere și după ce am cerut companiei să-mi ofere o paletă aprobată de culori pe care să o analizez, mi s-a înmânat scrisoarea de concediere.”, a scris Francesca pe Facebook.

Scrisoarea de concediere, primită de la o colegă și semnată imediat, menționează că Francesca nu a trecut perioada de probă.

Totuși, tânăra consideră că există o discrepanță între cerințele și sarcinile îndeplinite la locul de muncă și motivul concedierii. În perioada de timp în care a lucrat ca vânzătoare nu au fost semnalate probleme, ba chiar a primit cheile magazinului și a fost rugată să ajute la instruirea unei angajate noi.

Francesca intenționează să se adreseze justiției, susținând că a fost discriminată și că magazinul a avut o prejudecată față de ea, deși niciun client nu i-a adresat vreodată cuvinte ofensive sau de dispreț.

Ba chiar, într-o zi, o mamă și fiica ei au intrat în magazin, ambele având aceeași culoare de păr, și și-au făcut complimente în mod reciproc.

@rotalianul