Tânără mamă româncă ucisă de soțul italian în Germania. Cristina avea doar 25 de ani și un copil de 1 an și 8 luni

Cristina Vișan, o tânără mamă în vârstă de numai 25 de ani și originară din Comuna Ghidigeni, județul Galați, a fost ucisă fără milă în după-amiaza zilei de marți, 10 noiembrie 2020, chiar de soțul ei, un italian în vârstă de 46 de ani. Cei doi aveau împreună un copil de 1 an și 8 luni și locuiau în orașul Tegernsee din Germania.

Tragedia s-a petrecut în după ora 17:00 de marți, când vecinii cuplului italo-român au auzit țipete provenind din apartamentul lor și au alertat forțele de ordine. Potrivit publicației germane Merkur.de, polițiștii au intervenit în forță la ora 17:27 și au găsit ușa apartamentului încuiată, iar bărbatul aflat în locuință le-a spus polițiștilor că vrea să vorbească cu fiul său cel mare.

Polițiștii interveniți la fața locului. Foto: © Ralf Poeplau

„Atunci a vrut să se predea”, a spus Robert Kopp, șeful sediului poliției din Oberbayern Süd.

Cu toate acestea nu s-a predat, iar fiul bărbatului a sosit abia la ora 18:40 și la ușa apartamentului a început o conversație agitată în limba italiană între cei doi. La un moment dat, polițiștii au auzit din nou țipete provenind din apartament, unde conaționala noastră era ținută ostatică de soț, motiv pentru care au decis să spargă ușa locuinței.

Între timp, însă, bărbatul italian a fugit pe balconul apartamentului vecin, unde a tras-o cu forța și pe Cristina, iar un agent a observat că a avut loc o înjunghiere. Conaționala noastră fusese grav rănită cu cuțitul de soț și polițiștii, așa cum reiese din camera de supraveghere video pe care un agent o avea la el, l-au somat pe bărbatul italian să se îndepărteze de ea pentru a-i putea oferi primul ajutor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Te lăsăm în pace, vrem să-ți ajutăm soția”, i-a spus polițistul.

Dar soțul Cristinei a refuzat să se predea și s-a îndreptat cu cuțitul spre polițiști, iar aceștia au tras două focuri de armă care au dus la moartea agresorului. Din nefericire, și tânăra mamă româncă, care în tot acest timp a rămas sângerând pe balcon, a murit la fața locului din cauza rănii grave suferită.

„Situația a fost total suprarealistă, am crezut că filmează o scenă a crimei dintr-un film”, spune un vecin care l-a văzut pe bărbatul italian urcându-se pe balconul vecin, unde a avut loc tragedia.

Clădirea în care a avut loc crima. Foto © Thomas Plettenberg

Potrivit presei germane, Cristina ceruse deja ajutorul poliției cu câteva săptămâni în urmă, iar autoritățile anchetau asupra cazului, așa cum a confirmat purtătorul de cuvânt al poliției, Martin Emig, care spune însă că italianul nu a avut încă antecedente penale.

Cristina și soțul italian aveau împreună un copil de 1 an și 8 luni, dar el mai avea un fiu, mai mare, dintr-o relație precedentă. Copilul celor doi a asistat și el la această tragedie, mai precizează presa locală.

Familia face acum apel la bunătatea oamenilor cu inimă mare pentru a fi ajutată să repatrieze trupul fără viață al Cristinei în România, așa cum reiese dintr-o postare publicată pe Facebook de sora ei.

„Bună ziua, oameni buni! Avem nevoie urgent de ajutorul dumneavoastră pentru a aduce in țară pe Cristina, sora mea din Germania, având 25 de ani și un copil de 1 an și 8 luni. Aseară a fost înjunghiata și ucisă de către soțul ei. Băiețelul ei a rămas singur în Germania. Care are posibilitatea, vă rog di suflet ajutați-o să ajungă să o ducem în țară, vă rog din tot sufletul meu!”, scrie sora Cristinei pe Facebook.

Doritorii pot dona folosind următoarele date:

  • Cod IBAN: IT18A3608105138219472319483
  • Nume titular: Florentina Mitia Adam