Tânără româncă, acuzată de două crime în Italia, arestată în județul Neamț

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Neamț au arestat o tânără româncă din Petricani, acuzată că, în 2016, împreună cu iubitul ei, ar fi comis două crime oribile în Ronco all’Adige, provincia Verona, informează Observator.

Acum în vârstă de 24 de ani, suspecta a fost reținută marți, 6 iunie 2023, în urma unui mandat european de arestare emis pe numele ei la data de 10 mai. Aceasta este acuzată că, la data de 13 februarie 2016, a săvârșit pe teritoriul Italiei două infracțiuni de omor, precum și vătămare corporală gravă.

„Din cercetări a reieşit că, la data de 13 februarie 2016, persoana în cauză ar fi săvârşit pe teritoriul Italiei, în calitate de autor şi complice, două infracţiuni de omor, respectiv vătămare corporală gravă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

Tânăra, pe nume Loredana N. și iubitul ei, Andrei Filip, ar fi ucis-o și tranșat-o pe mama băiatului și se sora lui, în urma unui conflict izbucnit în casa femeii, care lucra ca îngrijitoare la Verona.

Incidentul a început cu o dispută între tânăra, pe atunci minoră, și femeia mai în vârstă. Fiul acesteia din urmă a intervenit, atacându-și mama cu un cuțit, până când a omorât-o. Martoră la această scenă îngrozitoare a fost fiica de 11 ani a femeii, sora vitregă a băiatului, care a devenit, în mod tragic, următoarea victimă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi iubiți au decis să o ucidă și pe micuță pentru a nu exista martori ai primei crime. Ulterior, ei au tranșat cadavrele și le-au aruncat într-un râu lângă Verona.

Bărbatul, fiul și fratele vitreg al victimelor, a fost capturat de carabinieri și a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. În timpul interogatoriului, acesta a mărturisit că iubita lui l-a ajutat la comiterea crimelor.

645dec7d289ae.r_d.328-246-0
Andrei Filip, mama sa și sora vitregă

Inițial, Loredana N. declarase că a fost obligată să-l ajute

În 2016, imediat după tragedia care a îngrozit două țări, Italia și România, ea a spus că, după ce şi-a ucis mama, pe Mirela Bălan, înjunghiind-o în gât, Andrei s-a dus jos la sora lui vitregă, Larisa, de 11 ani:

„Şi eu am coborât repede după el, să nu facă ceva cu sora lui. Ea atâta a spus: «Andrei, sunt sora ta! Nu-mi face nimic!» Şi în ochii mei a omorât-o. A strâns-o de gât. După aceea a coborât în bucătărie şi a adus un cuţit mare, uite aşa (arată cu mânile – n.r.), de fier.”

Tânăra a declarat că a fost ameninţată cu moartea şi constrânsă astfel să participe la tranşarea corpurilor şi transportul acestora: „Am început să cărăm prima dată picioarele. Şi apoi am cărat-o pe mamă, într-o geantă cu roţi. După aia am cărat-o pe sora lui. M-a ameninţat că dacă nu le car cu el, nu-l ajut, mă omoară. Şi eu de frică am făcut tot.”

700-2023060810351 (4)
Andrei Filip și iubita sa, Loredana N. Sursa foto: Realitatea media

După arestarea sa de marți, 6 iunie 2023, românca a fost prezentată procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea acesteia pentru 24 de ore.

Acum, se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Bacău, urmând să fie prezentată Curții de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Distribuie acest articol