Tânăra româncă atacată în Italia de câinele vecinilor, mutilată pe viață. Medicii nu au reușit să-i salveze brațul

Într-un eveniment tragic petrecut în orașul Tarquinia (Lazio), o adolescentă de 15 ani a suferit amputarea unei părți a brațului după ce a fost atacată de câinele Pitbull Amstaff al vecinilor, numit Atos.

Incidentul a avut loc acum zece zile, când tânăra a încercat să dea ceva de mâncare la animal, dar acesta s-a năpustit asupra ei cu furie.

Medicii de la Policlinico Gemelli au monitorizat îndeaproape situația, dar din cauza riscului crescut de infecție, nu au reușit să salveze brațul fetei, care a fost grav rănită.

S-a avut în vedere o intervenție chirurgicală pentru a păstra terminațiile nervoase, ceea ce ar permite ulterior atașarea unui membru artificial, relatează Etruria News.

Comunitatea din Tarquinia, inclusiv cea română, este profund șocată de acest incident.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Se pare că Atos, câinele implicat, deținut de un bărbat tot de naționalitate română, ar fi manifestat agresivitate și în trecut, atacând un oaspete al proprietarilor și manifestându-se agresiv în spațiile publice, fără ca proprietarii să intervină adecvat și să-i pună botniță.

În prezent, Atos se află într-un adăpost de animale sub supravegherea veterinarilor din cadrul Asl di Viterbo. Se așteaptă o decizie privind posibila eutanasiere a câinelui.

Între timp, proprietarul animalului a fost înregistrat în registrul suspecților de către Parchetul din Civitavecchia pentru neglijență în custodia animalului.

@rotalianul