Tânără româncă de numai 15 ani, ucisă în Italia de un camion pe trecerea de pietoni. Șoferul ar putea scăpa de închisoare

Larisa David, în vârstă de numai 15 ani și de origine română, a murit după ce a fost lovită de un camion pe trecerea de pietoni, pe via IV Novembre din localitatea italiană Capriolo, provincia Brescia din Lombardia.

La volanul autovehiculului, se afla un șofer italian, în vârstă de 45 de ani, care ar putea scăpa fără să facă nici măcar o zi de închisoare, după ce a căzut de acord cu Parchetul să fie condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare.

Era dimineața zilei de 11 octombrie 2021 și Larisa se îndrepta spre stația de autobuz pentru a ajunge la școală când, în timp ce se afla pe trecerea de pietoni, a fost accidentată de un camion care transporta lapte.

Imagine de la locul accidentului. Foto: primabrescia.it

Adolescenta de 15 ani a fost transportată apoi la spital și au urmat pentru ea 5 zile lungi de agonie, iar în cele din urmă a decedat.

Părinții Larisei, Gabriel și Cătălina, au fost de acord ca organele fetiței lor să fie donate pentru a salva alte vieți, imediat după ce a fost constatat decesul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Șoferul camionului a fost anchetat apoi pentru omor rutier, testele efectuate asupra sa dând rezultat negativ pentru consumul de substanțe interzise la volan.

De asemenea, bărbatul conducea la o viteză moderată, dar a declarat atunci că nu a văzut-o pe fată și nu a reușit să oprească la timp.

Bărbatul de 45 de ani a fost trimis în judecată, iar zilele trecute avocatul său i-a cerut judecătorului ca inculpatul să fie condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare.

Parchetul s-a exprimat, de asemenea, în favoarea unei astfel de sentinței, iar șoferul ar putea scăpa acum fără să facă nici măcar o zi de închisoare.

Decizia finală aparține judecătorului însă, care a stabilit o nouă ședință de judecată pentru săptămâna viitoare, când va anunța sentința sa.