Tânără română din Italia lovită și insultată în plină stradă de un italian rasist: „Străină de că…”

S-a întâmplat sâmbătă, 22 decembrie 2018, în cartierul Veronetta din Verona, în apropierea zonei Piazza XVI Ottobre, unde o tânără română de 31 de ani a fost insultată și lovită de un bărbat italian pentru simplul fapt că este străină.

Potrivit celor relatate de ziarul italian L’Arena, conaționala noastră mergea pe stradă vorbind la telefon cu mama sa în limba română, când un bărbat a insultat-o spunându-i „straniera di m…” (străină de că…) și a lovit-o puternic cu piciorul la gleznă, făcând-o să cadă la pământ. Apoi, atacatorul s-a îndepărtat ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

În același timp, în zonă avea loc un protest anti-fascist iar o tânără de 19 ani, Vittoria, a văzut-o pe conaționala noastră în stare de șoc și a stat cu ea până a sosit ambulanța.

„Am găsit-o pe doamna în pizzerie, era vizibil șocată, în stare de confuzie. Chemase deja ambulanța și am stat cu ea până a sosit personalul medical”, povestește Vittoria.

Un alt bărbat, A.A., de 48 de ani, care era și el prezent la protestul anti-fascist, a adăugat: „Am văzut că nu departe de noi era o polițistă și am întrebat-o dacă poate să preia mărturia femeii. Polițista nu a putut face nimic, fiindcă se afla acolo pentru a dirija circulația, dar a chemat un superior de-al său. La scurt timp a sosit un agent de la Poliția Municipală, în uniformă, care i-a pus câteva întrebări în timp ce o suiau în ambulanță. Nu știu ce și-au spus, dar femeia era șocată și, cu puțin înainte de asta, se tot întreba cum era posibil așa ceva.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Sunt în Italia de 20 de ani”, le-a spus femeia română celor doi martori înainte de a fi preluată de ambulanță.

În ciuda faptului că există martori care să confirme această agresiune rasistă, în mod oficial nu a fost depusă nicio plângere până în acest moment, precizează sursa citată. A fost confirmată intervenția ambulanței și a agentului de la Poliția Municipală la fața locului, dar din cele relatate de aceștia, femeia a negat timp de peste 20 de minute că ar fi fost atacată, ca mai apoi să schimbe versiunea, dar refuzând totuși să depună plângere.

Veronetta, cartierul istoric al municipiului Verona, a fost martor la tensiuni tot mai mari după deschiderea sediului organizației de extremă dreapta Forza Nuova în via San Nazaro și celebrarea primului an de la înființare a sediului CasaPound din via Mazza. Membrii acestor organizații sunt profund naționaliști, împotriva imigranților și a tuturor celor de alte rase și etnii.

Distribuie acest articol