Tânără româncă din Italia, mamă a trei copii, găsită spânzurată în locuința sa. Soțul femeii a fost cel care a găsit-o

O tânără româncă din Italia, în vârstă de numai 26 de ani și rezidentă cu familia în localitatea Santa Fiora din provincia Grosseto (Toscana), a fost găsită fără viață în locuința sa, în seara zilei de joi, 24 martie 2022.

Conaționala noastră era mama a trei copii, iar cel care a făcut tragica descoperire a fost chiar soțul femeii, relatează publicația locală Maremma Oggi.

Potrivit surselor locale, soțul tinerei românce s-a întors de la muncă în seara zilei de joi și a găsit-o spânzurată în casa în care locuiau.

Bărbatul a sunat imediat la 118 pentru a solicita ajutor, dar personalul medical sosit la fața locului nu a mai putut face nimic pentru a salva-o.

La locul tragediei au intervenit apoi și carabinierii care au constatat că este vorba de un gest extrem făcut de românca noastră, a cărei suferință nu a înțeles-o nimeni până acum, din nefericire.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În ochii noștri, era o familie liniștită. Soțul este un foarte bun muncitor și cunoscut în toată zona. Ea era o femeie de casă care avea grijă cu dragoste de copii”, a declarat un localnic, citat de ziarul La Nazione.

Reamintim pe această cale, tuturor românilor din Italia, că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.