Tânăra româncă dispărută în Italia, posibilă victimă a unei false iubiri

Letiția Diana David are 17 ani și este o tânără originară din Focșani care trăiește la Conigliano (Treviso) împreună cu părinții săi. Cel puțin până duminica trecută, când Letiția a dispărut fără urmă. Mama, disperată, face un nou apel pe rețelele sociale: „Oriunde ai fi, te rog, întoarce-te acasă!” Fata se presupune că ar fi plecat în Germania cu un bărbat cunoscut pe chat care i-a spus mamei: „N-ai să-ți mai vezi fiica niciodată”.

„Mamă, mă duc la slujbă, la biserică”, i-a spus Letiția mamei sale în dimineața zilei de duminică, 24 noiembrie, dar în schimb a dispărut fără urmă, lăsând acasă doi părinți cuprinși de disperare.

Letiția Diana David a cunoscut recent un bărbat în vârstă de 27 de ani prin intermediul unui grup Whatsapp.

Mama fetei, Ioana Botezatu, povestește că bărbatul locuiește în Germania, iar duminică dimineață urma să ajungă în Italia cu scopul de a o ajuta pe Letiția să fugă, dar din informațiile adunate de mamă, tânăra ar fi în pericol. „Acest bărbat a venit din Germania pentru a se întâlni cu fiica mea – a declarat mama la carabinieri – în jurul orei două, am vorbit cu un prieten în comun. El mi-a spus că Letiția se află la Piacenza, la domiciliul surorii acestei persoane, dar că ar fi bine să o găsim repede și să o luăm acasă pentru că acest bărbat ar face trafic cu ființe umane și că intenționează să o ducă pe Letiția în Germania pentru prostituție.”

De câteva luni Letiția vorbea pe chat cu acest bărbat cu 10 ani mai mare decât ea și de ceva timp fata își schimbase atitudinea. „A fost mereu o fată liniștită – a povestit Ioana carabinierilor – dar de când l-a cunoscut pe acest bărbat totul s-a schimbat.” Letiția a devenit din ce în ce mai tăcută și în momentele când vorbea totuși cu mama îi spunea că vrea să plece în Germania. Ioana mai povestește că duminică la amiază a primit un apel telefonic de pe celularul fetei și că bărbatul ar fi asigurat-o că Letiția este bine și că va avea grijă de ea. Mama tinerei atunci l-ar fi amenințat că va merge la carabinieri și-l va denunța pentru răpire de minori, la care bărbatul i-ar fi răspuns: „Atunci nu ai să o mai vezi niciodată.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De duminică, părinții fetei trăiesc un coșmar care speră că se va sfârși curând cu ajutorul forțelor de ordine care au extins cercetările nu doar în nordul Italiei, ci și în Germania.

Letiția Diana David, 17 ani. Dispărută de duminică, 24 noiembrie, de la Conigliano (Treviso)

Fenomenul racolării minorilor prin intermediul internetului de către pedofili devine unul extrem de periculos

Pe internet există mai multe aplicații și site-uri de întâlniri pentru adulți, dar sunt frecventate deseori și de minori. Cu toate acestea, cele mai multe cazuri de racolare de minori au loc în mare parte pe rețelele de socializare. Fenomenul „child grooming”, cum este numit în străinătate, reprezintă tehnicile prin care un adult reușește să cunoască și să intre în grațiile unui minor pe care apoi îl exploatează sau abuzează sexual, un fenomen din ce în ce mai frecvent pe rețelele sociale.

Conform unui raport recent al forțelor de ordine, pe Instagram s-au înregistrat 32% din cazuri, pe Facebook 23% și pe Snapchat 14%. Pe lângă acestea, alte platforme precum Twitter și jocul online House Party sunt de asemenea folosite pentru a racola copii. Recent, Tik Tok, o nouă aplicație din China cunoscută în rândul minorilor cu vârste între 10 și 15 ani, a fost asaltată de mai mulți pedofili.

Metoda loverboy 

Este o metodă de racolare a tinerelor foarte cunoscută și în țara noastră. Bărbatul iniţiază o relaţie de prietenie cu victima, care apoi se transformă într-o relaţie de iubire şi astfel îi câştigă încrederea. Loverboy-ul este carismatic şi ştie cum să îşi aleagă victimele din grupuri vulnerabile, fete cărora le poate câştiga încrederea.

Recrutorii preferă metoda loverboy deoarece odată ce victima este îndrăgostită şi convinsă că viitorul ei este alături de traficant, este mai uşor de manipulat şi de controlat. Însă dragostea pe care o promit aceştia este una falsă, deoarece pentru ei victima nu este o fiinţă vie cu dreptul de a-şi trăi viaţa aşa cum consideră, ci un „bun”, un „obiect” de care se folosesc în scopuri financiare.

Dacă fiul/fiica dumneavoastră credeţi că se află într-o relaţie abuzivă sau este victima unui potenţial traficant de ființe umane, apelați de urgență la numărul 112.

Distribuie acest articol