Tânără română moartă în Italia la numai 23 de ani într-o excursie pe munte, a căzut în gol peste 30 de metri

Tragedia s-a petrecut în după-amiaza zilei de miercuri, 23 iunie 2021, pe Marmolada, un grup muntos din Alpii orientali situat între provinciile Trento și Belluno din nordul Italiei.

Potrivit unui comunicat de presă emis de „Soccorso Alpino Trentino” (Salvamontiștii din Trentino), doi excursioniști de naționalitate română au căzut într-o crevasă de pe Marmolada, în timp ce se aflau la o altitudine de 3 100 de metri deasupra nivelului mării.

Cei doi tineri, un băiat și o fată în vârstă de 23 de ani fiecare, se aflau într-o excursie la munte împreună cu alte 6 persoane, se mai arată în comunicat.

„Dintr-o primă reconstrucție reiese că grupul mergea de-a lungul unei cărări înzăpezite fără a fi asigurați unul de altul, când băiatul și fata au alunecat pe zăpadă, aterizând pe o punte de zăpadă care a cedat sub greutatea lor”, relatează salvamontiștii italieni.

„Băiatul a căzut în crevasă pe o distanță de circa 15-20 de metri, în timp ce fata s-a prăbușit pe o distanță de peste 30 de metri. Celelalte persoane care coborau cu ei au fost cele care au alertat numărul pentru urgențe 112 în jurul orei 16:20”, mai precizează salvamontiștii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Echipele de salvare au intervenit apoi cu un elicopter la fața locului și au reușit să ajungă mai întâi la băiatul român, care era conștient, extrăgându-l din prăpastie cu ajutorul unui sistem de contragreutăți.

Tânărul a fost transportat apoi la spitalul din Cavalese, unde a primit îngrijiri medicale pentru traumele suferite în urma căzăturii.

„Ulterior, echipele de salvare au reușit să ajungă și la fată, dar pentru ea nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața”, au mai declarat salvamontiștii.

Trupul neînsuflețit al tinerei nu a fost extras încă din crevasă, se mai precizează în comunicat, operațiunea fiind întreruptă în jurul orei 19:30 de aseară din cauza vremii nefavorabile.

Salvamontiștii se vor deplasa din nou la locul tragediei în această dimineață pentru a recupera corpul fără viață al conaționalei noastre.