Tânără româncă, vândută pe 10.000 de euro, obligată să se prostitueze în Italia de o conațională

În urma unui proces încheiat recent în sala de judecată a tribunalului din Roma, Italia, o româncă acuzată de exploatare a prostituției și reducerea la sclavie a fost condamnată la ani grei de închisoare.

Ancheta, relatează ziarul Il Messaggero, a fost efectuată de către carabinierii din localitatea Viterbo, provincia cu același nume din Lazio, și a dus la trimiterea în judecată a șase persoane, dintre care o femeie care gestiona traficul de prostituție și cinci bărbați.

Toți membrii grupării de proxeneți au fost condamnați, românca considerată liderul rețelei fiind condamnată la 12 ani și jumătate de închisoare.

Investigațiile au fost declanșate în vara anului 2019, când mama unei tinere românce de 20 de ani a mers la carabinieri pentru a denunța dispariția fiicei sale.

Mai târziu, mama fetei a dezvăluit investigatorilor că fiica ei fusese luată de iubitul tinerei, care a dus-o inițial în Anglia, apoi în România și în cele din urmă în Italia. Aici, se presupunea că a fost forțată să se prostitueze, în zona de nord-est a capitalei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Investigația derulată de Direcția Districtuală Antimafia din Roma, delegată Nucleului de investigații al carabinierilor din Viterbo, a descoperit că tânăra dispărută fusese vândută pentru suma de 10.000 de euro unei femei de origine română care gestiona activitatea de prostituție la Roma pentru mai multe femei de diferite naționalități.

La ultima audiență, s-a ascultat mărturia unui tânăr care a încercat să o elibereze pe victimă și despre care se presupune că avea un ușor deficit cognitiv.

Bărbatul, care se îndrăgostise de ea, a încercat să o elibereze, dar infractorii i-au cerut 8.000 de euro pentru răscumpărarea ei. La refuzul tânărului, aceștia l-au amenințat, dar e a reușit să scape.

Fata a încercat de două ori să scape din „casa ororilor” în care era sechestrată, dar de fiecare dată a fost găsită și încuiată. Apoi a fost drogată, bătută și forțată să se prostitueze.

Judecătorii au ascultat și mărturia unei dintre fetele care se prostitua în cadrul aceleiași grupări. Aceasta le-a dezvăluit anchetatorilor că alte șase fete se prostituau alături de ea, dar niciuna dintre ele nu fusese redusă la sclavie.

„Curtea a considerat dovedită subjugarea și constrângerea și prin prisma deficitului tinerei, considerată o persoană vulnerabilă”, a explicat avocatul apărării, Andrea Palmiero,

„Chiar dacă victima nu a venit niciodată în instanță pentru a depune mărturie. Desigur, vom face apel”, a mai adăugat el.

Distribuie acest articol