Tânărul african din Italia acuzat că l-a ucis pe românul Adrian Mihăeș susține că este nevinovat

Arestarea lui Ebrahim Hydara, un tânăr de 25 de ani din Gambia, acuzat că l-ar fi ucis în noaptea de joi, 28 iulie spre vineri 29 iulie 2022, pe Adrian Mihăeș, un român de 45 de ani cu care locuia împreună în localitatea Caselle Lurani din provincia Lodi (Lombardia), a fost confirmată în urma interogatoriului din dimineața zilei de luni, 1 august.

Judecătorul de instrucție al Tribunalului din Lodi a validat arestarea lui Hydara care rămâne în închisoare după interogatoriul la care a fost supus. Tânărul cetățean african este acuzat că l-a înjunghiat mortal în gât pe Mihăeș. Atât victima, cât și agresorul locuiau împreună cu Davide Bresciani, în vârstă de 48 de ani, în casa acestuia din urmă situată în via Borsellino la numărul 4.

Casa în care s-a petrecut crima. Foto: Il Giorno.

Transferat la penitenciarul din Lodi în după-amiaza următoare crimei, tânărul african a reiterat în dimineața zilei de luni că este nevinovat și că nu se afla acasă în momentul crimei. Din cele declarate de el reiese că ar fi părăsit apartamentul după o discuție cu proprietarul, Davide Bresciani, care l-a anunțat că a doua zi trebuie să părăsească apartamentul.

Acuzatul susține că a coborât câteva minute, a urcat înapoi, dar a găsit ușa închisă și nimeni nu i-a deschis. De acolo a mers în oraș, unde a dormit ​​într-un parc. Abia în dimineața următoarei zile s-a prezentat la porțile clădirii și atunci a fost avertizat de prieteni că îl caută carabinierii. Ulterior a fost trimis la comandamentul provincial al carabinierilor și apoi în penitenciar.

Avocații apărării, Enrico Cortesi și Elisa Albini sunt gata să ceară o revizuire a deciziei de a-l reține pe tânărul african în arest, după ce au contestat absența pericolului de evadare, având în vedere declarația lui Hydara, precum și faptul că acuzația se bazează în totalitate pe mărturia proprietarului apartamentului, care le-ar fi povestit carabinierilor că africanul a fugit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ebrahim este foarte afectat și își susține vehement nevinovăția”, a explicat avocatul Cortesi de la Casa de avocatură Boc din Bergamo, flancat de colega sa Albini. „Momentan însă, versiunea sa nu este considerată credibilă” a adăugat avocatul Cortesi.

Acesta relatează varianta clientului său: „În jurul orei 23, proprietarul D.B. ar fi intrat în camera africanului pentru a-i aminti că a doua zi va trebui să părăsească apartamentul, așa că Ebrahim ar fi coborât la ​​mașină pentru a-și lua boxa portabilă bluetooth să o reîncarce, lăsându-și telefonul mobil în cameră.

„A lăsat ușa și poarta deschisă, dar când s-a întors ușa era închisă și nu i-a mai redeschis nimeni. Nu știa ce să facă, iar după ce a mers aproximativ un kilometru, și-a petrecut noaptea pe o bancă. A doua zi s-a întors să-și ia lucrurile înapoi, a descoperit ce s-a întâmplat și i s-a spus că îl caută carabinierii”.

Apărarea va solicita revizuirea cazului. „Contestăm atât pericolul de evadare, cât și pericolul repetării infracțiunii. L-am cunoscut pe Ebrahim în trecut, mi se pare un tânăr de o natură absolut pașnică”, a precizat unul din avocații apărării.