Un tată din Italia și-a aruncat fetița de 2 ani de la balcon: „N-a căzut accidental, eu am aruncat-o”

Un tată italian și-a aruncat de la balconul apartamentului situat la etajul al treilea fetița de numai doi anișori, apoi ar fi încercat să se sinucidă. Fetița, ca prin minune, s-a salvat după un zbor de aproximativ 10 metri. Ea a fost operată, dar este în afara oricărui pericol și va fi externată în următoarele ore, informează La Repubblica.

S-a întâmplat la Fisciano, în provincia Salerno (Campania), pe strada San Vincenzo Ferreri. Tatăl în vârstă de 40 de ani, este funcționar la INPS. El a mărturisit: „Da, am aruncat-o eu, nu a căzut în mod accidental”. Cu câteva zile înainte, tatăl chemase salvarea: „Nu mă simt bine, am atacuri de panică”, le-a spus el medicilor. Bărbatul fusese transportat la spital, unde, înainte de a-l externa, medicii l-au diagnosticat cu o stare de stres profund.

După numai câteva zile și-a aruncat de la balcon fetița. Din fericire, un gard metalic, nu departe de intrarea în bloc, a amortizat căderea copilei care a scăpat cu viața. Echipajul sanitar de la 118 sosit la fața locului a găsit-o conștientă, în brațele mamei sale.

A suferit o fractură de umăr și de puls, precum și mai multe răni, dar care nu i-au pus în pericol viața. Ea a fost transportată la spitalul din Salerno, apoi a fost transferată la Napoli, unde medicii au operat-o și în curând va putea fi externată.

Carabinierii, în schimb, l-au găsit pe tată în apartament, așezat pe pat, după ce a încercat să sară și el de la balcon, dar a fost oprit de doi vecini alertați de țipetele mamei care a fugit în stradă pentru a-și ajuta fetița. „L-am ținut strâns în timp ce voia să sară în gol – a declarat o femeie – apoi, din fericire, a venit și soțul meu și m-a ajutat altfel n-aș fi reușit să-l opresc.” Vecina s-a rănit în încercarea de a-l opri pe bărbat să se arunce, dovadă fiind unele urme de sânge găsite la fața locului. Apartamentul a fost pus sub sechestru.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Totul s-ar fi întâmplat în urma unei certe dintre părinții fetiței, dar ancheta, coordonată de procurorul din Nocera Inferiore și încredințată carabinierilor, va trebui să clarifice motivele unui gest nebunesc. Pentru reconstituirea exactă a ceea ce s-a întâmplat, se așteaptă rezultatul anchetelor efectuate de cadrele criminalistice, coordonate de procurorul adjunct Roberto Lenza. Tatăl se află acum în închisoarea Berlizi Irpino, sub acuzația de tentativă de omor.