Un tată din Italia și-a aruncat fetița de 2 ani de la balcon: „N-a căzut accidental, eu am aruncat-o”

Un tată italian și-a aruncat de la balconul apartamentului situat la etajul al treilea fetița de numai doi anișori, apoi ar fi încercat să se sinucidă. Fetița, ca prin minune, s-a salvat după un zbor de aproximativ 10 metri. Ea a fost operată, dar este în afara oricărui pericol și va fi externată în următoarele ore, informează La Repubblica.

S-a întâmplat la Fisciano, în provincia Salerno (Campania), pe strada San Vincenzo Ferreri. Tatăl în vârstă de 40 de ani, este funcționar la INPS. El a mărturisit: „Da, am aruncat-o eu, nu a căzut în mod accidental”. Cu câteva zile înainte, tatăl chemase salvarea: „Nu mă simt bine, am atacuri de panică”, le-a spus el medicilor. Bărbatul fusese transportat la spital, unde, înainte de a-l externa, medicii l-au diagnosticat cu o stare de stres profund.

După numai câteva zile și-a aruncat de la balcon fetița. Din fericire, un gard metalic, nu departe de intrarea în bloc, a amortizat căderea copilei care a scăpat cu viața. Echipajul sanitar de la 118 sosit la fața locului a găsit-o conștientă, în brațele mamei sale.

A suferit o fractură de umăr și de puls, precum și mai multe răni, dar care nu i-au pus în pericol viața. Ea a fost transportată la spitalul din Salerno, apoi a fost transferată la Napoli, unde medicii au operat-o și în curând va putea fi externată.

Carabinierii, în schimb, l-au găsit pe tată în apartament, așezat pe pat, după ce a încercat să sară și el de la balcon, dar a fost oprit de doi vecini alertați de țipetele mamei care a fugit în stradă pentru a-și ajuta fetița. „L-am ținut strâns în timp ce voia să sară în gol – a declarat o femeie – apoi, din fericire, a venit și soțul meu și m-a ajutat altfel n-aș fi reușit să-l opresc.” Vecina s-a rănit în încercarea de a-l opri pe bărbat să se arunce, dovadă fiind unele urme de sânge găsite la fața locului. Apartamentul a fost pus sub sechestru.

Totul s-ar fi întâmplat în urma unei certe dintre părinții fetiței, dar ancheta, coordonată de procurorul din Nocera Inferiore și încredințată carabinierilor, va trebui să clarifice motivele unui gest nebunesc. Pentru reconstituirea exactă a ceea ce s-a întâmplat, se așteaptă rezultatul anchetelor efectuate de cadrele criminalistice, coordonate de procurorul adjunct Roberto Lenza. Tatăl se află acum în închisoarea Berlizi Irpino, sub acuzația de tentativă de omor.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol