Tată italian disperat, nu-și mai poate vedea copilul pe care îl are cu o româncă

Un italian în vârstă de 31 de ani din provincia Vicenza este disperat că nu și-a văzut de un an jumătate băiețelul pe care îl are cu o româncă, deși instanța de judecată a dispus în martie anul trecut custodia exclusivă a copilului tatălui său, care ar trebui să primească și o indemnizație de întreținere de 150 de euro.

Este vorba de un băiețel de 5 anișori, care locuiește în prezent la Brăila, cu bunicii materni. Conform Il Giornale di Vicenza, mama, în vârstă de 29 de ani, riscă un proces pentru răpire internațională de minori.

Cei doi tineri s-au cunoscut în 2015, când s-au îndrăgostit și au hotărât să locuiască împreună. Din dragostea lor, în 2016, s-a născut micuțul, iar relația a continuat oarecum într-un mod liniștit. În iulie 2020, familia a decis să plece la Brăila, orașul natal al mamei, pentru o vacanță în casa bunicilor.

Acolo însă s-au certat. Italianul, cu inițialele I.C.F., s-a întors în patrie și pentru faptul că trebuia să înceapă munca. El i-a semnat româncei o declarație prin care era de acord ca fiul său să rămână în România până la începutul lui septembrie 2020. Problema este că mama nu și-a respectat promisiunea, iar italianul nu a mai văzut-o niciodată, nici pe ea, nici pe copilul lor.

Femeia, cu inițialele A.D., l-a blocat pe rețelele de socializare și pe telefoanele mobile. Tatăl a reușit să vorbească de puține ori cu copilul prin Skype: „Fiul meu mi-a spus că vrea să vină la mine”, a povestit el autorităților.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul a mai menționat că foștii lui socrii nu ar fi oameni de încredere, cărora să le poată fi încredințat un copil, el a afirmat că bunicul băiețelului obișnuiește să bea, iar bunica să consume substanțe interzise de lege. El a mai menționat că fosta sa parteneră, mama copilului, între timp s-ar fi întors singură în Italia, mai exact la Milano, unde lucrează ca „escort” (damă de companie).

Anul trecut bărbatul s-a adresat judecătorului de la Tribunalul din Vincenza, care a emis o sentință prin care tatăl are custodia exclusivă a copilului său. De asemenea, ar trebui să primească și o indemnizație de întreținere de 150 de euro din partea mamei.

Până în prezent, tânăra nu s-ar fi preocupat prea tare de acțiunile în justiție întreprinse de tatăl fiului ei; nu i-a răspuns avocatului și nici nu s-a prezentat în instanța de judecată de la Vicenza. Din punct de vedere juridic, italianul așteaptă ca sentința emisă de Tribunalul din Vicenza să fie recunoscută de autoritățile române. Între timp va începe procesul penal, în care mama va fi acuzată de răpire internațională de minori.