Tată român din Italia mort în urma unor răceli netratate. Familia are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare

„Un mesaj pentru fiica mea: în ochii mei nu e nimeni care să-ți egaleze frumusețea, niciun cuvânt care să descrie cât însemni pentru mine, nimic care m-ar putea face să te iubesc mai puțin. Orice vârstă ai avea, pentru mine o să fii mereu fetița mea.”

Acestea sunt cuvintele, publicate pe Facebook de Costel Sava, pe care fiica lui le va păstra în suflet toată viața, după tragica moarte a tatălui ei. Fiindcă în urmă cu câteva zile Costel a murit în Italia, unde plecase la muncă pentru a putea oferi fetiței sale o viață mai bun și un viitor decent, dar și pentru a-și ajuta părinții, bătrâni și bolnavi, să supraviețuiască într-o țară precum România, în care această categorie este cea mai neglijată dintre toate.

Conaționalul nostru avea 47 de ani și era originar din Bârlad, informează ziarul vasluian Vremea Nouă, dar trăia în Italia, la Genova (Liguria), unde lucra pe un șantier naval.

Costel Sava era despărțit de fosta soție, iar fiica lui, în vârstă de numai 15 ani, era centrul Universului său. Acum, adolescenta va fi nevoită să-și continue viața fără tatăl ei alături să o susțină.

Părinții românului nostru pe de altă parte, pe care Costel îi ajuta constant și le trimitea bani, sunt constrânși acum să se ocupe de repatrierea fiului lor și de înmormântare, fiind nevoiți să cheltuie circa 4.000 de euro pentru toate acestea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Fratele meu, Costel Sava, plecat în străinătate de mai mulți ani, a muncit pe un șantier naval ca sudor. Este despărțit de soție și a decedat miercuri, 22 iunie, la spital în Genova, unde este acum depus la morgă. Părinții mei vor să îl aducă acasă pentru a-l înmormânta, însă situația financiară nu ne permite să plătim transportul, de aceea apelăm la ajutor”, a declarat sora conaționalului nostru din Italia, Manuela Sava.

Din cele relatate de familie reiese că bărbatul de 47 de ani s-a îmbolnăvit de mai multe ori în ultima vreme, iar răcelile netratate în mod corespunzător l-au făcut să ajungă în cele din urmă la secția de Terapie Intensivă a spitalului din Genova, unde a stat internat circa o săptămână. La data de 22 iunie 2022, trupul său a cedat însă, iar Costel a părăsit această lumea.

Cine dorește să-i ajute pe părinții românului nostru decedat în Italia să-i poată oferi o înmormântare creștinească pe pământul său natal, poate face o donație în contul de mai jos, pus la dispoziție de sora lui Costel și înregistrat la OTP Bank, Sucursala Bârlad.

  • IBAN RO78OTPV430001036259RO01
Distribuie acest articol