Tată român din Italia mort într-un tragic accident. Îl plâng trei copii și o soție îndurerată

Un tânăr de naționalitate română, în vârstă de 46 de ani și tată a trei copii, a decedat în urma unui tragic accident petrecut miercuri, 17 noiembrie, între două autovehicule care circulau din sensuri opuse de-a lungul șoselei Senese – Aretina, provincia Siena, în Toscana.

„Un băiat care nu știa altceva decât muncă și familie”, astfel este caracterizat de cunoscuți tânărul Gîtlan Ioan Vișinel, a cărui poveste în Italia a început în anul 2000, atunci când a ajuns în orășelul agricol Foiano, din provincia Arezzo, situat în estul regiunii Toscana.

În prezent era căsătorit și avea trei copii. O familie normală, așa cum o descriu patronii barului din Foiano, care îl cunoșteau bine pe tânărul român care și-a pierdut viața în drum spre casă, după o zi de muncă.

Gîtlan Ioan Vișinel lucra la periferia orașului Siena (situat la aproximativ 57 km de Foiano) împreună cu alți doi colegi, ambii din regiunea Campania. Unul dintre cei doi colegi, un bărbat în vârstă de 48 de ani, conducea un autoturism marca Ford Focus, care s-a ciocnit frontal cu o autoutilitară care circula din sens opus.

Un impact frontal-lateral asupra căruia carabinierii lucrează și acum pentru a reconstitui dinamica accidentului și a afla cum s-a putut întâmpla această tragedie. Între timp, șoferul mașinii în care se afla victima a fost supus investigațiilor uzuale privind starea psiho-fizică dar verificările nu ar fi scos la iveală niciun fel de anomalii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din nefericire, Gîtlan Ioan Vișinel se afla pe bancheta din spate și a suferit cele mai grave consecințe. El a fost blocat în habitaclul mașinii avariate și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a-l descarcera și a-l încredința lucrătorilor medicali care au încercat să-l resusciteze până în ultimul moment, dar pentru bărbatul român nu a mai fost nimic de făcut.

În localitatea Foiano, în fața barului unde comunitatea românească se întâlnește de obicei în fiecare seară, tragedia care a lăsat o soție fără soț și trei băieți fără tată este greu de comentat. Soția victimei nu lucrează, deoarece a decis să-și dedice timpul în întregime creșterii celor doi copii mai mici, în vârstă de 8 și 3 ani.

Reunită în jurul dramei acestei femei, care nu are în Foiano rude să o ajute într-un moment atât de dificil, comunitatea românească locală a înființat un lanț de solidaritate, iar unii membri se gândesc la o strângere de fonduri destinate cheltuielilor de înmormântare. Funeraliile românului Gîtlan Ioan Vișinel vor avea loc vineri, 19 noiembrie.