Tată român din Italia salvat de la înec împreună cu băiețelul său de 3 ani. Salvamar: „Dacă nu aș fi intervenit s-ar fi produs o tragedie”

Clipe de teamă și anxietate sâmbătă dimineață, 23 iulie, pe plaja Lido Dario Padovani din Montesilvano, provincia Pescara, unde un tată român a fost salvat de la înec împreună cu băiețelul său numai 3 anișori.

În jurul orei 10.00 strigătele unei femei au atras atenția asupra celor doi, care au intrat să facă o baie în mare, dar au fost luați de valuri. Țipetele l-au alertat pe Francesco Nuccitelli, un salvamar care nu a ezitat să intervină pentru a-i salva de la înec.

Când au intrat în apă, „copilul avea un colac de salvare, iar tatăl era alături de el, dar niciunul dintre ei nu știa să înoate”, a precizat salvamarul italian. „Nu erau curenți puternici, dar cei doi s-au îndepărtat de mal până nu au mai atins fundul mării. În punctul în care se aflau, apa are peste doi metri adâncime și de aceea s-au speriat. Mă tem că dacă nu aș fi intervenit s-ar fi produs o tragedie”, a mai adăugat Nuccitelli.

Tatăl și fiul au ajuns la mal nevătămați, cu ajutorul tânărului salvamar, dar cu o sperietură zdravănă. „Ca să-i aduc la mal m-a ajutat colegul meu de pe plaja Lido Pallino”, a adăugat Francesco Nuccitelli. Salvamarul a primit mulțumirile tatălui român și aplauzele celor prezenți pe plajă.

Distribuie acest articol