Un tată român a dispărut în apele unui lac din Italia sub ochii celor doi copii ai săi

Update: Între timp, trupul tatălui român a fost găsit fără viață după ore de căutări.

Un român de 39 de ani, rezident în provincia Frosinone, este căutat de ieri, 22 august, în apele lacului Barrea, din provincia Aquila, în Abruzzo, unde își petrecea câteva zile de vacanță împreună cu un prieten și cei doi copii de 8 și 10 ani. Bărbatul era împreună cu copiii pe o barcă pneumatică și s-ar fi aruncat în lac pentru a-și salva unul dintre fii, apoi a fost înghițit de ape, informează Il Messaggero.

Constantin Cătălin Toma era șofer de meserie și locuia la Collepardo, în provincia Frosinone.

Constantin Cătălin Toma

Circumstanțele în care s-a petrecut tragedia nu sunt încă foarte clare. Sâmbătă, în jurul orei 14:00, tatăl și cei doi copii se aflau pe lac, cu o barcă pneumatică, atunci când bărbatul a căzut în apă și apoi a dispărut. Nu este clar dacă a alunecat din barcă sau a vrut să-și salveze fiul, cert este că împreună cu el a căzut în apă și băiatul cel mare care a început repede să dea semne că se află în dificultate.

Prietenul lor, care a rămas pe malul lacului, a văzut ceea ce s-a întâmplat, s-a aruncat în apă și a salvat imediat copilul, aducându-l înapoi la țărm împreună cu fratele său mai mic. Acesta din urmă era în barcă, în stare de șoc. De tatăl copiilor însă nicio urmă, a fost înghițit de ape și echipele de scafandri sunt încă în căutarea lui.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Barca în care se aflau pe lac Constantin Cătălin Toma și cei doi copii ai săi. Foto: Il Messaggero

Zona în care s-au concentrat cercetările este cea se lângă Camping Colle Ciglio. În acel loc apa este destul de adâncă, cu curenți puternici și temperaturi scăzute. Lacul Barrea are o suprafață totală de 300 ha, o lățime medie de 500 m și o adâncime maximă de 35.

Toma Constantin Cătălin își petrecea câteva zile de vacanță la munte, împreună cu familia și prietenul său. Stăteau într-un camping, situat nu departe de locul în care a avut loc tragedia. Primarul localității, Andrea Scarnecchia, urmărește îndeaproape cazul și a declarat că „niciodată nu a avut loc un astfel de incident pe suprafața lacului pe care-l avem în administrare. Singurul deces, în urmă cu peste 10 ani, a fost al unei persoane care s-a înecat în timp ce s-a simțit rău în apă. Nu reușim să înțelegem ce s-a întâmplat, dacă tatăl a alunecat din barcă sau dacă a încercat să-și salveze fiul.”

Autoritățile italiene au deschis o anchetă în legătură cu acest caz. Căutările pentru a-l găsi pe Toma Constantin Cătălin continuă și sunt efectuate de echipele de scafandri a serviciului de pompieri din Aquila.

@rotalianul