Tată român mort la muncă în străinătate. Primii șapte ani i-a lucrat în Italia

Vasile Ștefuț, un muncitor de naționalitate română în vârstă de 39 de ani, a decedat în după amiaza zilei de luni, 10 octombrie, după ce a căzut de la o înălțime de aproximativ 12 metri pe o podea de beton, în timp ce lucra pe acoperișul unei hale din localitatea austriacă Ober-Grafendorf (districtul St. Pölten).

Rezident în orașul St. Pölten (landul Austria Inferioară), românul s-a urcat să repare acoperișul construit din plăci de eternită al halei. Din nefericire, una dintre plăci a cedat sub greutatea conaționalului nostru și acesta s-a prăbușit în gol, rănile grave suferite provocându-i decesul, potrivit unui comunicat dat de poliție a doua zi.

Inspectoratul de muncă din zona Ober-Grafendorf a fost chemat pentru a cerceta cauzele producerii accidentului românului și a verifica dacă au fost respectate toate regulile privind protecția muncii pentru lucrul la mare înălțime prestat de victimă.

Acesta a fost al doilea accident de muncă din zonă care a fost investigat de inspectori, un alt bărbat a căzut de pe un alt acoperiș, în aceeași zi și tot în timpul lucrului. În vârstă de 57 de ani, acesta a căzut de la o înălțime de trei metri și a suferit la rândul său răni grave. Ambulanța l-a dus la Spitalul Universitar St. Pölten.

Originar din comuna Călinești-Oaș (județul Satu Mare), Vasile era căsătorit și avea doi copii minori, un băiat de șapte ani și o fetiță de numai un anișor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Plecat din România în 2012, el a lucrat șapte ani în Italia, pentru ca în 2019 să ia calea Austriei, unde s-a remarcat ca un bărbat vrednic, cu suflet mare, fiind mereu gata să-și ajute semenii.

Stabilit în St. Pölten, Vasile și-a găsit o locuință chiar în apropierea bisericii din localitate. Preotul paroh spune că Vasile era un om extrem de săritor și priceput la toate.

Acum trei ani s-a instalat catapeteasma la biserica ortodoxă din St. Pölten, iar Vasile a muncit cu sârguință alături de echipa de meseriași. S-a implicat trup și suflet ca să fie realizat un iconostas frumos pentru casa Domnului. De acum, Vasile va fi pomenit la toate slujbele din Biserică, potrivit preotului paroh din localitatea austriacă.

În capela cimitirului din Ober-Grafendorf, joi, 13 octombrie, la ora 8:00 se va ține o slujbă de pomenire pentru Vasile, înainte ca trupul său neînsuflețit să plece pe ultimul său drum către localitatea natală, Călinești-Oaș, acolo unde își va dormi somnul de veci.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Distribuie acest articol