Tată român plecat la muncă în Italia, fosta soție pretinde să-i plătească pensie alimentară din ambele țări

Un cetățean român, care a divorțat de soția sa în România și, după un timp, a plecat la muncă în Italia, a fost trimis în judecată de autoritățile italiene pentru neplata pensiei alimentare pentru fiul său din țară.

Cu toate acestea, bărbatul plătea deja pensia alimentară în România, dar fosta soție, când a aflat că lucrează în Italia, i-a cerut să-i plătească pensie alimentară și în această țară.

Povestea conaționalului nostru a fost relatată chiar de avocata lui, Maria Gioffrè, pentru site-ul imperianews.it. Potrivit avocatei, Parchetul din Imperia, provincie din Liguria unde tatăl român este rezident, l-a trimis în judecată pe tatăl român după ce fosta soție l-a denunțat pentru neplata pensiei alimentare în Italia între anii 2012 și 2017.

Gioffrè le-a demonstrat judecătorilor însă că bărbatul plătea deja pensie alimentară pentru copilul său în România, iar fosta soție a încercat să obțină ajutorul impus prin lege atât din țara noastră, cât și din Italia, după ce tatăl copilului s-a mutat în Peninsulă.

Procurorul care a condus ancheta a cerut astfel instanței o pedeapsă de 1 an și jumătate de închisoare pentru bărbatul român, dar judecătoarea Eleonora Billeri de la Tribunalul din Imperia a decis vineri, 10 iunie 2022, să-l achite pe inculpat de această obligație, dându-i dreptate avocatei Maria Gioffrè, care a arătat că pensia alimentară nu poate fi plătită din două țări diferite.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, se pare că tatăl român nu a reușit să plătească pensia alimentară în România în ultimele luni, motiv pentru care a primit totuși o pedeapsă de 3 luni cu suspendare și fără să-i fie afectat cazierul judiciar, precum și o amendă de 300 de euro.

Neplata pensiei alimentare din ultimele luni, mai precizează sursa citată, se datorează faptului că tatăl român a avut probleme legate de muncă, complice fiind și pandemia prin care lumea a trecut în ultimii doi ani.

@rotalianul