Tată și fiu români condamnați în Italia la 30 de ani de închisoare fiecare, vinovați de moartea unui conațional

Vasile Lupașcu, în vârstă de 45 de ani, și fiul său, Vlăduț Vasile Lupașcu, de 20 de ani, au fost condamnați la 30 de ani închisoare fiecare pentru moartea conaționalului lor, Constantin Pinău, în vârstă de 37 de ani. Cei doi fuseseră condamnați deja în primă instanță la aceeași pedeapsă, dar avocatul lor a făcut apel, iar acum pedeapsa a fost confirmată și de de judecătorii Curții de Apel din Palermo.

Constantin Pinău, 37 de ani.

Era data de 8 iulie 2018 când cei doi condamnați, împreună cu Anișoara Lupașcu, soția, respectiv mama celor doi, s-au prezentat în fața casei lui Constantin Pinău din localitatea Naro, unde locuia cu soția și cei trei copii ai lor. Scopul lor era de a se răzbuna pentru o oglindă spartă de Constantin la mașina lui Vlăduț Lupașcu, iar cei trei erau înarmați fiecare cu câte ceva: o sapă, un cuțit și o baston de fier.

Certurile și denunțurile între ei erau, de fapt, la ordinea zile până la acea dată, dar în ziua aceea familia Lupașcu era hotărâtă să-i dea o lecție de neuitat conaționalului lor. Lecția s-a transformat într-o tragedie însă, iar Constantin Pinău a fost omorât cu sânge rece de cei trei, în timp ce soția lui, intervenită pentru a-l apăra, a suferit diferite răni și a ajuns la spital.

Locul unde s-a petrecut tragedia. Foto: Repubblica.it

Anișoara Lupașcu a fost condamnată deja, în luna iunie a acestui an, la 22 de ani de închisoare pentru fapta ei. Luni, 23 noiembrie 2020, a venit rândul celor doi bărbați să-și primească pedeapsa, fiind condamnați definitiv amândoi al 30 de ani de închisoare fiecare.

În plus, cei trei membri ai familiei Lupașcu sunt obligați, de asemenea, să plătească și o despăgubire văduvei și celor trei copii ai lui Constantin Pinău. Anișoara Lupașcu va trebui să plătească 50.000 de euro pentru fiecare dintre aceștia, iar soțul și fiul ei vor plăti 60.000 de euro de persoană pentru fiecare din cei patru membri ai familiei Pinău.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol