Tatiana, cerșetoarea româncă din Italia trimisă acasă cu bani adunați de Lega Nord de la cetățenii orașului Ferrara

Nicola Naomo Lodi – Lega Nord

Nicola Naomo Lodi, membru al partidului Lega Nord din Italia, responsabil cu Siguranța și Imigrația la filiala din orașul Ferrara, a inițiat o campanie voluntară pentru strângere de fonduri cu scopul de a trimite înapoi, în România, persoanele fără adăpost cu grave condamnări în spate și care prezintă oarecum un pericol civic la adresa locuitorilor orașului.

După ce cu câteva zile în urmă a fost trimis acasă Dudu, pe numele său real Durac Florea, în vârstă de 53 de ani, cerșetor român cu antecedente penale (a făcut 20 de ani închisoare în România pentru omor), a venit rândul Tatianei să facă drumul lung al întoarcerii spre casă, cu un bilet plătit de cetățenii orașului Ferrara care pun mână de la mână pentru a contribui la acest „proiect” de repatriere a cerșetorilor români, informează site-ul estense.com

Durac Florea din Craiova era cunoscut la Ferrara nu doar ca cerșetor și om al străzii ci și pentru furturile comise în Italia. În România a fost la închisoare 19 ani și 11 luni pentru un omor: „Am ucis o persoană cu o sticlă în cap”, povestea Dudu. „Mă întorc la Craiova, acolo am rude și voi lucra cu calul, la câmp.” Pentru a-și îndeplini visul, Dudu a fost ajutat de Lega Nord care a procurat actele de expatriere și i-a plătit biletul la autocar.

Nicola Naomo Lodi și Durac Florea

Plecarea Tatianei, însă, ar trebui să aibă loc sâmbătă, 1 iulie 2017, de pe aeroportul Marconi din Bologna, cu un zbor direct spre București, acolo unde, femeia, ar trebui să fie așteptată de către rudele sale. În călătoria de întoarcere acasă, românca va fi însoțită de Nicola Lodi și de un avocat care se ocupă de acest caz.

„O altă repatriere plătită de cetățenii orașului Ferrara”, spune Lodi într-un video live pe Facebook. „După Durac Florea urmează să plece Tatiana, o cetățeancă de origine română cunoscută sub numele de ‘coșmarul’ localităților Pontelagoscuro și Barco (provincia Ferrara).”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Tatiana are 50 de ani și de ani de zile abordează persoanele în vârstă pe stradă, le amenință și scuipă cerându-le bani și țigări. Românca are în spate un trecut bulversat, plin de fărădelegi, o crimă pentru care a făcut închisoare și o condamnare pentru violență împotriva minorilor. Atitudinea de agresivitate a Tatianei față de copii nu a încetat, de aceea mulți părinți sunt preocupați de prezența ei în parcurile publice unde are mereu o reacție amenințătoare la adresa copiilor. Călătorește pe autobuz mereu fără bilet, se oprește în fața supermarket-urilor din diverse zone și hărțuiește clienții, fiind aproape întotdeauna beată” afirmă Lodi.

„Astfel de delincvenți în Ferrara sunt mulți”, declara Nicola Lodi la plecarea lui Durac Florea câteva zile în urmă „trebuie să fim stăpâni pe situație și să continuăm cu expulzările. Poliția și Primăria orașului trebuie să ne dea răspunsuri concrete iar Centrul de Mediere  trebuie să se organizeze și să ne ajute. În spatele acestor oameni se ascunde o întreagă rețea de trafic de persoane, Dudu era sclavul a doi traficanți români pentru care cerșea și care îl băteau și maltratau. Trebuie să verificăm și să identificăm imediat cine sunt acești oameni și să desconspirăm aceste rețele.”

Lega Nord per l’Indipendenza della Padania (Liga Nordului pentru Independența Padaniei),  mai bine cunoscut sub numele de Lega Nord, sau Lega Nord Padania, este un partid politic italian fondat cu peste 20 de ani în urmă de Umberto Bossi. În 2012 Bossi a fost înlocuit de Roberto Maroni iar începând cu 15 decembrie 2013 partidul este condus de Matteo Salvini.

Lega Nord se declară un partid independent, regionalist și etnonaționalist care tutelează și protejează interesele părții de nord a Italiei, redenumită în mod semnificativ „Padania”. Partidul vine clasificat în mod obișnuit în cadrul familiei populismului de dreapta, cu care împărtășește abordarea economică liberală și antistatală, precum și un euroscepticism marcat. Are o puternică orientare declarată împotriva imigrației și a societății multiculturale, motiv pentru care a fost deseori acuzat de xenofobie și rasism.