Tragedie în Italia, cel puțin 8 morți și doi copii grav răniți după ce o telecabină s-a prăbușit de la mare înălțime

Update: Între timp, numărul celor care și-au pierdut viața s-a ridicat la 13.

O telecabină plină cu turiști s-a prăbușit duminică, 23 mai, la Verbania, în Piemonte. Cablurile au cedat și telecabina, care circula pe traseul Stresa-Alpino-Mottarone, a căzut în mijlocul pădurii. Cel puțin 8 persoane au decedat, iar doi copii în condiții deosebit de grave au fost transportați la Spitalul Regina Margherita din Torino, informează Il Messaggero.

Locul unde s-a prăbușit telecabina. Foto: Il Messaggero

Conform unor prime reconstituiri un cablu a cedat la o distanță de aproximativ 100 de metri înainte de ultimul stâlp, într-unul dintre cele mai înalte puncte ale traseului. La bordul telecabinei erau 15 persoane.

Traseul telecabinei

În acest moment, intervențiile echipelor de salvare sunt în desfășurare.  „O situație devastantă”, a declarat Walter Milan, un salvamontist aflat la locul incidentului.

Locul în care s-a prăbușit telecabina. Foto: Vigili del Fuoco

Un mașină de pompieri s-a răsturnat în timp ce urca spre locul accidentului, dar nu s-au înregistrat răniți. Toate drumurile care duc spre locul tragediei sunt închise pentru a permite ajutoarelor să intervină mai repede.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Resturile telecabinei prăbușite. Foto: Il Messaggero

Închisă în 2014 pentru o revizie generală, redeschiderea telecabinei a fost inaugurată la 13 august 2016. Lucrările au costat 4 milioane de euro și au fost realizate de compania Leitner din Vipiteno. Revizia a inclus o serie de intervenții extraordinare, inclusiv înlocuirea motoarelor, tablourilor electrice, echipamentelor electronice, transformatoarelor.

După perioada de lockdown, telecabina a fost redeschisă pe 24 aprilie 2021, și azi a fost una dintre primele duminici cu mulți turiști care au urcat de la Lago Maggiore în vârf, pentru a se bucura de priveliște.