Temperaturi record în Italia: Sardegna 50 de grade, 49 la Firenze și Napoli! Ce ne așteaptă în următoarele zile

Cod roșu de căldură în 26 de orașe italiene în această săptămână! Un anticiclon nordafrican a cuprins Peninsula, făcând ca temperaturile termometrelor să ajungă până la 50 de grade în Sardegna și 49 la Firenze și Napoli, percepute ieri, 1 august în jurul orei 15.00. Cele mai expuse regiuni sunt Sardegna, Lazio, Toscana, Umbria, dar și Campania, Puglia și Emilia-Romagna, avertizează repubblica.it.

Canicula și disconfortul termic vor continua pe toată durata săptămânii îndeosebi spre sfârșitul acesteia, cu ziua de joi care se anunță incendiară, când senzația de căldură va fi egală sau mai mare de 40 de grade pe tot teritoriul Italiei.

Potrivit experților, parcurgem cele mai călduroase zile din acest an.

Temperaturile maxime de ieri, la orele 15.00, s-au înregistrat conform site-ului Aeronauticii militare, în Sardegna la Capo San Lorenzo unde s-au perceput 50 de grade Celsius. La Napoli termometrele au arătat 49 de grade, Ferrara 48 și Rimini 47. De asemenea, peste 40 de grade la Perugia, Bologna și Roma. La Aquila, 38 de grade, temperaturi extreme pentru un oraș aflat la 721 de metri deasupra nivelului mării.

Antonio Sanò, directorul iLMeteo.it estimează că temperaturile se vor menține ba în unele regiuni vor creșteușor, cel puțin până la începutul săptămânii viitoare, cu apogeul în zilele de azi miercuri și mâine, joi, 3 august, când termometrele vor înregistra cele mai ridicate temperaturi ale acestui an.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Temperaturile vor fi ridicate și noaptea, termometrele nu vor scădea sub 23 de grade pe teritoriul peninsulei.

Cod roșu de caniculă pentru 26 de orașe

Orașele pentru care Ministerul Sănătății a emis cod roșu de caniculă, sunt:

Ancona, Bari, Bologna, Bolzano, Brescia, Cagliari, Campobasso, Catania, Civitavecchia, Firenze, Frosinone, Latina, Messina, Milano, Napoli, Palermo, Perugia, Pescara, Reggio Calabria, Rieti, Roma, Torino, Trieste, Venezia, Verona e Viterbo.

Specialiștii recomandă evitarea expunerii la soare între orele 11.00 — 18.00, consumul de 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aștepta să apară senzatia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

Distribuie acest articol